KolumneSvemu unatoč

Je suis Jacques Hamel

Ima jedno obećanje koje nije ludom radovanje. Ono dolazi od Istine i ne može biti lažno. Ono je zauvijek i zasvagda, i kad uminu vremena ostaje u vremenu. Njegove riječi nisu samo riječi. One su snaga i sila odozgor koja otpuhuje sve sumnje i raduje se životu, unatoč bolnim ranama i križevima svagdašnjim.

Njegova riječ nadvisuje svaku ljudsku računicu i u njoj nema mjesta prijetvornosti. Ona se ne da skriti niti umiriti. Jednako će odjekivati u Marmontovoj tijekom Ultre, kao i na Kamenitim vratima na raspjevanim usnama, jednakom će snagom živjeti u molitvi milijuna mladih u Krakowu i hvalospjevu tisuća radosnih srca u Međugorju. Jer, lude svijeta odabra Bog da posrami mudre.

Govorit će im, kao i nekoć njegovim učenicima, da su se vina ponapili, a jedino čime su opijeni obećani je Tješitelj i Branitelj. I danas su oni svjedoci Kristova uskrsnuća, jer to oni više ne žive, nego u njima živi Krist.

Blago progonjenima zbog pravednosti, jer je njihovo kraljevstvo nebesko. Oni su zadobili neprolazni vijenac slave.
Nisam Charlie, ali jesam Jacques Hamel.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: flickr.com

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close