Grad Zagreb

Subota, 22. rujna je Dan bez automobila

Subota, 22. rujna 2018. godine Dan je bez automobila


Na taj dan kojim se zaključuje Europski tjedan mobilnosti, pa se središte Zagreba zatvara za promet motoriziranim vozilima, građani će moći doživjeti što bi smanjenje prometa značilo za kvalitetu njihova života. Proširenje pješačke zone donosi uštedu energije, smanjenje emisije ugljikova dioksida, povećanje gospodarskih aktivnosti te razvoj kulture i umjetnosti.

Zato Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada za subotu priprema pilot projekt proširenja pješačke zone u središtu Zagreba. Atraktivnim će sadržajima biti obogaćena sjeverna strana Zrinjevca koja je dio planiranog pješačkog pravca od Masarykove do Amruševe ulice. Program će trajati od 8,00 do 20,00 sati.

Murale će na kolniku oslikavati Slaven Kosanović Lunar, najslavniji hrvatski umjetnik grafita.
Posjetitelje očekuju i koncerti klasične glazbe. U 11 sati nastupaju gitaristi Luka Lovreković i Ivan Šimatović, u 14 violončelisti Martin Kutnar i Janko Franković, a u 17 sati počinje klavirski koncert Danijela i Ljubomira Gašparovića.U slučaju kiše program će biti odgođen.

Podsjetimo, u subotu je za promet motoriziranih vozila od 8,00 do 22,00 sata zatvoreno središte grada omeđeno Gundulićevom, Mesničkom, Gornjim gradom, Jurišićevom, Palmotićevom, Boškovićevom i Hebrangovom ulicom.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close