Politika

STVARNO POSTOJI Na sjeveru Kosova nalazi se naselje imena – Rvatska!

Vjerovali ili ne; u Kosovu postoji naselje koje se zove Rvatska. Nalazi se na samom sjeveru Kosova i Metohije, nedaleko od naselja koje se zove Rvati.


Ne postoji ikakav podatak o tome je li u Rvatskoj učestao prizor stavljanje betonskih lavova na prilaz ili ispijanje piva ispred trgovine, tako da ćemo još morati istražiti što to znači biti pravi Rvat (iz Rvatske, naravno).

Naziv sela navodno dolazi od vlaškog imena Hrvatin koje je nesumnjivo ilirskog porijekla, a značenje mu se objašnjava koristeći riječ istog korijena – od riječi skompi – koje znači stjenoviti vrh (ovo je s Wikipedije, ne znamo ni mi ima li to smisla). No, s obzirom na riječ ‘rvat’, najvjerovatnije dolazi od izraza za hrvanje (isto s Wikipedije).

U selu nema Hrvata, tako da je nevjerodostojno reći da je to neka drevna domovina Hrvata iz Hrvatske.

U selu živi oko 700 Rvata za koje se ne zna vole li BMW-ove i Mercedese više od života. Ono što se zna je da se Rvatska nalazi nedaleko od srpskog sela Rvati, da bi stvar bila još bizarnija. Ne postoje nikakvi podatci o stanovnicima osim toga da su većinom muslimanske vjeroispovijesti.

No, nakon mukotrpnog istraživanja internetskih kanala koje smo proveli da bismo našli bilo kakav podatak o ovom apsurdu, došli smo do samo jednog zaključka, a taj je da je…. Rvatska srce Kosova.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Youtube/screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close