DomLifestyle

Na ove stvari morate paziti pri najmu stana

Život u unajmljenom stanu može postati prava noćna mora ako niste vodili računa o svim detaljima najma. Stoga prije nego što krenete u potragu za idealnim stambenim prostorom provjerite na što sve trebate obratiti pažnju


Za početak dobro proučite ponudu na svim relevantnim mjestima i selektirajte prihvatljive opcije. Najširi izbor možete pronaći na Njuškalu gdje je trenutačno oglašeno više od 16.000 stanova za najam.

Cjenkanje je poželjno

S obzirom na to da je ponuda na tržištu veća od potražnje, budite mudri i nemojte pristati na prvi iznos koji traži najmodavac.

Visina najamnine ovisi o lokaciji, prometnoj povezanosti i opremljenosti stana. U pravilu u oglasnicima je navedena cijena najamnine bez režija, a u razgovoru s potencijalnim najmodavcem možete saznati okvirne troškove režija.

Ako plaćate nekoliko mjeseci unaprijed, pregovarajte o popustu, a možete tražiti i jedan mjesec boravka gratis.

Kako biste bili sigurni da će najmodavac ispoštovati dogovoreno, svakako sklopite ugovor o najmu u pisanom obliku i u njemu navedite sve bitne elemente o kojima ste postigli dogovor.

Vodite računa da su prava i obveze jedne i druge strane definirane Zakonom o najmu stanova.

Zavirite u svaki kutak stana i pregledajte otpremu

Nije dovoljno samo razgledati stan i na prvi pogled se uvjeriti da raspored prostorija, namještaj i oprema odgovara vašim potrebama.

Preporučljivo je temeljito pregledati kućanske aparate i funkcionalnost namještaja kako ne biste dobili mačka u vreći. Klada je riječ o namještaju, svakako provjerite u kakvom su stanju kreveti, a zavirite i u unutrašnjost ormara.

Pročitajte više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: interiordesigninspirations

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close