Zdravlje

Stvari koje svakako trebate reći svom ginekologu

Kako bi vaš pregled kod ginekologa bio što učinkovitiji i detaljniji potrebno je doktora temeljito informirati o vašem tijelu i životnim navikama. Donosimo 5 bitnih stvari koje bi svakako trebali reći ginekologu


1. Ako se upuštate u seks bez zaštite
Ovaj podatak može biti vrlo važan, posebno ako ste se upustili u ljubavnu avanturu s novim partnerom.
Virusna i bakterijska oboljenja nisu rijetkost i ne događaju se samo drugima. Na ovaj način vaš će ginekolog napraviti puno šire i detaljnije pretrage.

2. Ako ste doživjeli krvarenje nakon seksa
Ako je riječ samo o jednoj situaciji u kojoj ste vodili ljubav strastveno i energičnije nego inače, nema mjesta za brigu.

No kao se vaš problem ponavlja, ova informacija ginekologu će biti od koristi. Krvarenje nakon seksa može biti uzrokovano različitim problemima i to od suhoće sluznice pa sve do infekcije.

3. Ako ste primijetili promjene kod menstruacije
Promjene kod menstrualnog krvarenja mogu biti pokazatelj određenih promjena u tijelu. Ako primijetite da je krvarenje tijekom mjesečnice značajno pojačano ili pak smanjeno spomenite to svome ginekologu.

Ovakve promjene mogu biti uzrokovane hormonalnim promjenama, ali i cistama ili infekcijom. Isto vrijedi i za neredovite menstrualne cikluse.

4. Ako osjetite neobičan miris
Manje promjene mirisa tijekom mjesečnice su normalne, no neugodan miris koji se osjeti čak i nakon tuširanja može biti pokazatelj određenih promjena u organizmu, zato svakako ovaj problem treba prijaviti ginekologu.

Neugodan miris može biti pokazatelj pH disbalansa sluznice, ali i infekcije te gljivičnog ili virusnog oboljenja.

5. Ako planirate trudnoću
Planiranje trudnoće ginekologu bi se trebalo spomenuti čim prije. Većina žena na taj se potez odlučuje tek ako njihov plan nije uspio iz prvog, drugog ili petog pokušaja.

Ova informacija vašem će ginekologu biti vrlo korisna, jer ako je informiran, može napraviti sve pretrage koje su potrebne kako bi vaša potencijalna trudnoća prošla što sigurnije. Priprema organizma za novo stanje vrlo je važna i korisna.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close