VijestiZdravlje

Stvari koje nikako ne trebate dijeliti s drugima

Na popisu predmeta koji moraju biti samo vaši nalaze se još stvari koje često posuđujemo, a ne bismo to smjeli raditi


Sigurno ste već čuli da četkicu za zube, britvicu, spužvicu za tuširanje, dezodorans i ručnik nije poželjno dijeliti s drugim ljudima jer to može izazvati razne zdravstvene probleme. Ovo popisu treba dodati još dvije stvari koje često posuđujemo.

1. Sapun.

Nakon svake upotrebe sapun je prekriven živim organizmima s vaše kože, od bezazlenih bacila do ozbiljnih patogena koje ljudi nose na sebi, kazala je dr. Whitney Bowe, američka dermatologinja.
Čak i kada je u pitanju antibakterijski sapun, morate biti svjesni kako on sam po sebi nije dovoljno jak da učinkovito uništi sve bakterije. Čuvamo ga u vlažnom i mokrom okruženju zbog čega bakterije, gljivice i virusi lakše ‘rastu’ na njegovoj površini.

Stručnjaci se slažu kako je opasnost od zaraze puno manja ako vaš sapun koriste osobe s kojima ste svakodnevno u neposrednom fizičkom kontaktu poput npr. djece ili partnera jer je vaš organizam naviknut na bakterijsku floru tih ljudi. Međutim, ipak savjetuju da vaš sapun služi isključivo za vašu osobnu upotrebu.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: indiatimes.in

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close