VijestiTech

STUDIRANJE IZ VLASTITOG DOMA Riječki fakultet pokreće online preddiplomski sveučilišni studij

Prije četiri godine pokrenut je on-line sveučilišni diplomski studij iz područja poslovne ekonomije, smjera poduzetništvo, a u ovoj akademskoj godini se ide na stepenicu više, piše Novi list.


Ekonomski fakultet u Rijeci prva je sveučilišna sastavnica u Hrvatskoj koja je prije četiri godine pokrenula on-line sveučilišni diplomski studij iz područja poslovne ekonomije, smjera poduzetništvo, a sad je prva visokoškolska ustanova u Hrvatskoj koja od nove akademske godine kreće s provedbom preddiplomske sveučilišne razine tog studija.

Akreditacija za on-line preddiplomski sveučilišni studij poduzetništva stigla je nedavno, a upis prve generacije obavlja se već na ovogodišnjem jesenskom roku za koji su prijave otvorene do 10. rujna. Prvu generaciju studenata, najavljuju prodekani prof. dr. Helga Pavlić Skender i prof. dr. Zoran Ježić, činit će 30 studenata, dok se na diplomsku razinu on-line studija ove godine upisuje njih 40.

Pojašnjavajući kako se radi o dinamičnom načinu studiranja koji omogućava ispunjavanje vlastitih ciljeva kroz bolju organizaciju aktivnosti te paralelno razvijanje karijere uz studij, prodekani kažu da on-line studije biraju mladi zaposleni ljudi ili pak mlade majke koji su mjestom prebivališta udaljeni od Rijeke. On-line studiranje omogućuje studentima praćenje predavanja s bilo kojeg mjesta, pruža im mogućnost vlastitog tempa učenja, jer studenti prolaze kroz materijal za učenje brzinom kojom žele, a pruža im se i mogućnost odabira načina učenja. Istovremeno se stječu kompetencije rada s različitim tehnologijama, jer ne stječu se samo informacije o onome što se uči, nego i dodatna znanja i vještine o korištenju informatičkih tehnologija.

Među studentima svake se godine provodi anketa kako bi se vidjelo treba li se što unaprijediti, a povratne informacije su pozitivne.

Predavanja idu uživo, interaktivna su i studenti se uključuju aktivno u proces. Tijekom predavanja nastavnik postavlja pitanja studentima kako bi se vidjelo prate li i razumju li predavanje, a postoji i mogućnost diskusije. Na taj način utječemo na motiviranost studenata i nema puno odustajanja od studija, kaže prof. dr. Alen Host. Podrška studentima je stalno prisutna upravo iz razloga, dodaje prof. dr. Zoran Ježić, što svjetska istraživanja pokazuju da takav oblik studiranja bilježi velik postotak odustajanja od studija.

Više na Novi list.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close