Studentski Zbor Gacke i ove godine održao predavanje maturantima

Iva Biondić

Najaktivnija udruga mladih Ličana,Studentski Zbor Gacke, i ove je godine odlučila održati predavanje za buduće studente, još nekoliko dana maturante u Srednjoj školi Otočac.


U ponedjeljak 2. svibnja, u Vatrogasnom domu Otočac, učenicima završnih razreda su svoja iskustva i savjete o studentskom životu podijelili predsjednik Studentskog Zbora Gacke – Bruno Ćutić, te članovi udruge Dinko Krpan, Dario Poznanović i Gabrijela Pernar.

IMG-20160502-WA0012Na početku, kroz nekoliko kratkih crta, predstavili su svoju udrugu, koja je osnovana prije gotovo sedam godina, s posebnim ciljem i naglaskom na potrebe mladih i rješavanje njihovih problema, kao i izgradnju ličnosti kroz razne edukativne, humanitarne, kulturne i zabavne projekte.

Zatim, iz prve ruke se moglo čuti ono što je učenike zasigurno zanimalo: o studentskom životu u domovima i stanovima, te studentska prehrana i ostala prava koja imaju, kao što je rad preko Student servisa i Erasmus+ studentska razmjena.

Zadovoljni rezultatima predavanja, članovi SZG-a podijelili su maturantima “Priručnik za ličke studente“ koji su sami izradili i koji će zasigurno pomoći budućim brucošima u snalaženju i aktivnosti u novom životnom razdoblju.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Izvor / Foto: SZG

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u