ObrazovanjeKarijeraIzdvojenoPromo

Strukovna škola Gospić u partnerstvu s Tehničkom školom Karlovac modernizira programe elektrotehnike i računalstva

Sektor elektrotehnike i računalstva omogućava stabila radna mjesta s natprosječnim primanjima. Kako bi povećala konkurentnost u navedenim sektorima i uspješnije odgovorila na potrebe tržišta rada, Strukovna škola Gospić, u parnerstvu s Elektroindustrijskom i obrtničkom školom Rijeka, Srednjom školom Slunj te Obrtničkom i tehničkom školom Ogulin, provodi EU projekt “KaRijERA i JA” čiji nositelj je Tehnička škola Karlovac.

Cilj projekta “KaRijERA i JA” jest uspostava programskih i kadrovskih uvjeta za unapređenje učenja temeljenog na radu za učenike i odrasle polaznike strukovnog obrazovanja u sektoru elektrotehnike i računalstva Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac. Sve to radi se kako bi se povećala zapošljivost i mogućnost za daljnje obrazovanje učenika.

Zahvaljujući projektu, učenici će u budućnosti postati kompetentna i konkurentna radna snaga u sektoru elektrotehnike i računalstva, konkretno za zanimanja elektrotehničar, elektroinstalater, elektromehaničar, tehničar za mehatroniku, tehničar za elektromagnetiku, elektroničar, telekomunikacijski monter i autoelektričar.

Kada su u pitanju učenici koji će uskoro upisivati ove sektore u Strukovnoj školi Gospić, kao partnerskoj školi u provedbi ovog projekta, otvaraju se nove mogućnosti u upisima za elektrotehničare i tehničare za računalstvo. Upravo će se njima u budućnosti omogućiti da znanja i iskustva stječu i na novim strojevima i opremi koja se nabavlja unutar razvoja Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac.

Nadalje, učenicima se otvara i mogućnost proširivanja znanja kroz studijska putovanja i sudjelovanje na projektnim aktivnostima. Znanje potkrijepljeno kvalitetnom praksom na modernim strojevima i izvannastavne aktivnosti, rezultirat će kompetentnom radnom snagom ili pripremiti učenike za nastavak obrazovanja i cjeloživotno učenje.

Više informacija o projektu i upisima saznaj na mrežnoj stranici KaRijERA i JA te na Tehnička škola KarlovacStrukovna škola Gospić.

*Sadržaj publikacije / emitiranog materijala isključiva je odgovornost Tehničke škole Karlovac. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.

 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close