VijestiLifestyle

Štrajk u školama se nastavlja, u petak neće biti nastave u dvije županije

Osnovne i srednje škole i dalje su u štrajku, a u petak nastave neće biti u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, najavio je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.


U četvrtak štrajka 89,32 posto nastavnika u srednjim školama, rekao je Mihalinec. Dodao je da će se predstavnici sindikata u ponedjeljak sastati s vladajućima, ali da je taj sastanak o povećanju osnovice:

Ja odmah najavljujem da ćemo se odazvati na taj sastanak, ali će tražiti točan termin sastanka vezan za koeficijent. Ukoliko neće biti mogućnosti razgovora o koeficijentima, onda ćemo odlučiti hoćemo li se više odazivati na sastnake oko osnovice.

Mihalinec je pozvao predsjedničke kandidate Kolindu Grabar-Kitarović i Miroslava Škoru da do 31. listopada objave svoje stavove o plaćama učitelja i nastavnika te hoće li prosvjetari i njima, kao i Plenkoviću, “biti prolijevanje kante s mlijekom”.

Za Zorana Milanovića su rekli da je svoj stav o prosvjetarima pokazao još 2012. kada je jedino njima smanjio plaće.

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja izvijestio je kako je odazv na jednodnevni štrajk na fakultetima i ostalim visokoškolskim ustanovama koji se danas održava prvi put izuzetno visok. No, nisu imali precizne podatke već će ih imati u poslijepodnevnim satima.

___________________

Podržavate li štrajk učitelja u Republici Hrvatskoj?

Glasajte u nastavku!Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close