VijestiLifestyle

Štrajk u školama se nastavlja, u petak neće biti nastave u dvije županije

Osnovne i srednje škole i dalje su u štrajku, a u petak nastave neće biti u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, najavio je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.


U četvrtak štrajka 89,32 posto nastavnika u srednjim školama, rekao je Mihalinec. Dodao je da će se predstavnici sindikata u ponedjeljak sastati s vladajućima, ali da je taj sastanak o povećanju osnovice:

Ja odmah najavljujem da ćemo se odazvati na taj sastanak, ali će tražiti točan termin sastanka vezan za koeficijent. Ukoliko neće biti mogućnosti razgovora o koeficijentima, onda ćemo odlučiti hoćemo li se više odazivati na sastnake oko osnovice.

Mihalinec je pozvao predsjedničke kandidate Kolindu Grabar-Kitarović i Miroslava Škoru da do 31. listopada objave svoje stavove o plaćama učitelja i nastavnika te hoće li prosvjetari i njima, kao i Plenkoviću, “biti prolijevanje kante s mlijekom”.

Za Zorana Milanovića su rekli da je svoj stav o prosvjetarima pokazao još 2012. kada je jedino njima smanjio plaće.

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja izvijestio je kako je odazv na jednodnevni štrajk na fakultetima i ostalim visokoškolskim ustanovama koji se danas održava prvi put izuzetno visok. No, nisu imali precizne podatke već će ih imati u poslijepodnevnim satima.

___________________

Podržavate li štrajk učitelja u Republici Hrvatskoj?

Glasajte u nastavku!


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close