ZdravljeIzdvojeno

Stožer civilne zaštite Grada Novalja: Nema oboljelih, ponašajte se odgovorno i striktno se pridržavajte higijenskih postupaka

Na interentskim stranicama Grada Novalje objavljeno je priopćenje sa sjednice Stožera civilne zaštite Grada Novalje u vezi situacije uzrokovane koronavirusom, koje prenosimo u cijelosti:

Dana 13. ožujka 2020.g. održana je proširena sjednica Stožera civilne zaštite Grada Novalje na kojoj su razmijenjene informacije vezane za situaciju izazvanu pojavom i širenjem koronavirusa.

Utvrđeno je da na području Grada Novalje nema oboljelih, kao i da je epidemiološka situacija u ovom trenutku stabilna.

Zbog situacije u širem okruženju te iz preventivnih razloga Stožer preporučuje da se do 1. travnja 2020.g. na području Grada Novalje otkažu sve javne manifestacije, kulturna događanja, javni skupovi i sportska natjecanja, kao i odlasci na manifestacije i sportska natjecanja izvan otoka.

Nastavno na današnju Odluku Hrvatske Vlade o obustavi redovnog rada osnovnih i srednjih škola i dječjih vrtića, Stožer obavještava sve roditelje koji nemaju nikakve mogućnosti alternativnog zbrinjavanja djece, kako će djeca biti prihvaćena i zbrinuta u dječjem vrtiću i osnovnoj školi. Također preporuka je roditeljima da tu mogućnost koriste u što manjoj mjeri kako bi se rizik eventualnog prijenosa virusa smanjio na najmanju moguću mjeru, odnosno kako bi preventivna mjera koju je donijela Vlada RH imala maksimalan mogući pozitivan učinak.

Stožer preporučuje građanima da izbjegavaju sve nepotrebne kontakte te da s predstavnicima javnih službi kontaktiraju putem telefona ili mailom koji mogu pronaći na njihovim službenim internet stranicama.

U slučaju da netko osjeti znakove i simptome groznice ili probleme s dišnim putevima Stožer podsjeća na preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo:
NE ODLAZITE U ZDRAVSTVENE USTANOVE VEĆ PRIJE SVEGA TELEFONOM KONTAKTIRAJTE DEŽURNOG EPIDEMIOLOGA LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE NA BROJ 091 504 4917, JEDINSTVENI BROJ ZA HITNE SLUŽBE 112 ILI SVOG OBITELJSKOG LIJEČNIKA.

Stožer nadalje poziva na odgovorno ponašanje i striktno pridržavanje higijenskih postupaka u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Stožer će se po potrebi sastajati i davati priopćenja, a do daljnjega poziva građane na suradnju i pridržavanje danih preporuka, uz napomenu da se sve relevantne informacije i aktualnosti oko koronavirusa nalaze na stranicama Nacionalnog stožera civilne zaštite (https://civilna-zastita.gov.hr/) i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (https://www.hzjz.hr/).

Molimo građane da kao izvor informacija prate navedene pouzdane izvore informacija te da se pridržavaju preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE
Gradonačelnik, Ante Dabo

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close