ZdravljeIzdvojeno

Stožer Grada Novalje: Stanje stabilno, manji dio starije populacije ne pridržava se preporuke o ograničenju kretanja

Na internetskim stranicama Grada Novalje objavljeno je priopćenje sa sjednice Stožera civilne zaštite Grada Novalje održane 27. ožujka 2020. o stanju vezanom za epidemiju koronavirusa, koje prenosimo u cijelosti:


Dana 27. ožujka 2020.g. Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je svoju dnevnu sjednicu putem videokonferencije.

Svi nazočni članovi Stožera podnijeli su dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti, a vezano uz epidemiju koronavirusa.

Utvrđeno je da je na području Grada Novalje situacija nepromijenjena, odnosno stabilna te da i dalje nema zaraženih osoba.

Stožer CZ Grada Novalje redovito zaprima zahtjeve za izdavanjem propusnica. Od jučerašnjeg izvještaja izdano je 8 novih propusnica.

Benzinske postaje dobile su dodatne Upute o načinu primjene Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja.

Komunalni redari izvršili su kontrolu provedbe Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja te Odluke o radnom vremenu trgovina sukladno nalogu Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Ustanovljeno je da se najveći dio građana pridržava protuepidemijskih mjera osim dijela starije, rizične populacije koji se ne pridržavaju preporuke o ograničenju kretanja izvan svog doma.

O istom će se napisati izvještaj koji će se dostaviti Stožeru CZ RH.

Stožer Civilne zaštite Grada Novalje razmatrao je mogućnost izlaska brodica u sportski i rekreativni ribolov te u nedostatku tumačenja HSSRM-a daje mišljenje da je moguće isplovljavanje brodica za rekreacijski i sportski ribolov u akvatoriju Grada Novalje sa ograničenjem bilo kakvog uplovljavanja u druge luke.

Kako je uočen manji broj nepridržavanja Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, ovim putem apeliramo i zahtijevamo od građana da poštuju navedenu mjeru. To se posebno odnosi na osobe starije od 65 god.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE
Gradonačelnik, Ante Dabo

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close