ZdravljeIzdvojeno

Stožer Grada Novalje: Stanje stabilno, manji dio starije populacije ne pridržava se preporuke o ograničenju kretanja

Na internetskim stranicama Grada Novalje objavljeno je priopćenje sa sjednice Stožera civilne zaštite Grada Novalje održane 27. ožujka 2020. o stanju vezanom za epidemiju koronavirusa, koje prenosimo u cijelosti:


Dana 27. ožujka 2020.g. Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je svoju dnevnu sjednicu putem videokonferencije.

Svi nazočni članovi Stožera podnijeli su dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti, a vezano uz epidemiju koronavirusa.

Utvrđeno je da je na području Grada Novalje situacija nepromijenjena, odnosno stabilna te da i dalje nema zaraženih osoba.

Stožer CZ Grada Novalje redovito zaprima zahtjeve za izdavanjem propusnica. Od jučerašnjeg izvještaja izdano je 8 novih propusnica.

Benzinske postaje dobile su dodatne Upute o načinu primjene Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja.

Komunalni redari izvršili su kontrolu provedbe Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja te Odluke o radnom vremenu trgovina sukladno nalogu Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Ustanovljeno je da se najveći dio građana pridržava protuepidemijskih mjera osim dijela starije, rizične populacije koji se ne pridržavaju preporuke o ograničenju kretanja izvan svog doma.

O istom će se napisati izvještaj koji će se dostaviti Stožeru CZ RH.

Stožer Civilne zaštite Grada Novalje razmatrao je mogućnost izlaska brodica u sportski i rekreativni ribolov te u nedostatku tumačenja HSSRM-a daje mišljenje da je moguće isplovljavanje brodica za rekreacijski i sportski ribolov u akvatoriju Grada Novalje sa ograničenjem bilo kakvog uplovljavanja u druge luke.

Kako je uočen manji broj nepridržavanja Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, ovim putem apeliramo i zahtijevamo od građana da poštuju navedenu mjeru. To se posebno odnosi na osobe starije od 65 god.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE
Gradonačelnik, Ante Dabo

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close