Lifestyle

Stožer civilne zaštite Istarske županije izdao upozorenje za nevrijeme

Veliki pad temperature, zahlađenje, oluje i pljuskovi ovoga vikenda očekuju se diljem cijele Hrvatske, javlja 24sata


Za sve koji se vraćaju s godišnjeg odmora savjetuje se da krenu u subotu jer već u nedjelju će sjeverac spustiti temperature na 15 stupnjeva, a Dalmaciju će zahvatiti orkanska bura. Iako se sutra na kontinentalnom dijelu Hrvatske tijekom dana najavljuje sunčano i stabilno vrijeme sa temperaturama sličnim onima danas u drugom dijelu dana, oko 20 sati, doći će do jakih pljuskova. Oko Istre i Zadra pljuskovi i bujične poplave započet će već ujutro.

Zatvorite sve otvore na stambenim, javnim i gospodarskim objektima i poduzmite mjere samozaštite uz objekte i prostore koji su podložni skupljanju vode. Bez nužne potrebe ne izlazite iz objekata i ne zadržavajte se uz objekte i ispod stabala radi mogućnosti udara groma i pada dijelova grana i drugoga. Bez nužne potrebe ne upotrebljavajte vozila te ih ne zaustavljajte i parkirate ispod stabala te ne izlazite plovilima na more i poštujte upozorenja i upute Lučke kapetanije, upozoravaju iz Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Stožer ujedno poziva sve osobe u čijim objektima i prostorima borave turisti da poduzmu dodatne mjere opreza i zaštite kako bi zaštitili svoje goste.

Pozivamo sve da prate obavijesti putem sredstava javnog priopćavanja, a, u slučaju potrebe nazvati vatrogasce na broj 193, policiju 192, hitnu medicinsku pomoć 194 ili službu 112, zaključuje se u priopćenju Stožera civilne zaštite.
Na stranicama Državno hidrometeorološkog zavoda ipak najavljuju kako će nakon vikenda ponovno vratiti sunčano vrijeme sa povišenim temperaturama.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close