Politika

STOTINE MIGRANATA PRELAZI PLJEŠIVICU Politika šuti, migranti putuju – pogledajte video!

Na pograničnom području između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine na području županija Karlovačke i Ličko-senjske, već neko vrijeme u medijima povremeno dolaze informacije o seobi koja se događa na trasi od Bihaća, preko Plitvica, prema Rijeci i Karlovcu pa sve do Slovenije.

Iako je već bilo nekoliko incidenata o kojima se pisalo u medijima, a doticali su se područja Bihaća i Plješivice, portal klix.ba došao je u posjed snimke na kojoj je vidljivo kako preko ličke Plješivice prelazi više stotina migranata iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Snimku je načinila Gorska služba spašavanja iz Bihaća, te istu dostavila lokalnim medijima. Istovremeno, kruže informacije kako se u Bihaću nalazi oko 5000 imigranata iz Azije i Afrike koji spremno čekaju, ali mnogi i aktivno prelaze granicu preko Plješivice.

“Zamislite da ovakva grupa migranata dočeka jesen ili zimu u Bihaću i uputi se preko Plješevice na prelazak granice. Mi ćemo prvi imati problema zbog toga, jer su naši kapaciteti ograničeni i nismo dovoljno opremljeni, a ogroman broj osoba pokušava preći granicu. Ovo je samo Plješevica, a što je s Bugarom, Lohovskim brdima, područjem u Velikoj Kladuši i tako dalje”, rekao je Lipović za Klix.ba.

Ličko-senjska županija još nije prepoznala važnost i ozbiljnost ovog problema, a lička politika uopće se ne osvrće na probleme koji se već događaju što je vidljivo iz snimke u nastavku.

Lokalni mještani s područja Plitvica zasad ne žele davati izjave za medije, ali naglašavaju da je migranata koji im dolaze na prag (doslovno) sve više. Istovremeno, svi se pitaju što će se dogoditi kada dođu hladne ličke zime koje su na području Plitvičkih jezera vrlo ozbiljne i opasne.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: LIKACLUB, KLIX.BA | Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close