Vijesti

Stotine ljudi i danas traže nestali avion kod Slunja: “Suzili smo područje potrage, znamo gdje se zrakoplov ne nalazi”

I danas je nastavljena potraga za zrakoplovom Cessna koji je u subotu u 11:25 nestao s radara na širem slunjskom području. Pretpostavlja se da se srušio, a potraga je sužena na sela oko Rakovice, Brezovica i Lipovac prema izjavama svjedoka koji su čuli zvuk mogućeg pada aviona.


Prostor je velik, uvjeti na terenu teški, a pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) za avionom i četiri osobe koje su bile u njemu tragali su i noćas.

U potrazi sudjeluje stotine osoba osoba.

“Slažu se timovi i nastavlja se potraga. Magla malo otežava, ali je dobro što je stala kiša. Nadamo se da će se danas pronaći lokacija slijetanja”, poručio je za RTL Mihovil Bičanić, načelnik općine Rakovica.

Kako je neslužbeno doznao RTL, u nestaloj Cessni bili su pilot Švicarac, te dvoje Nijemaca i jedan hrvatski državljanin. Ono što se zasad zna da je poletio iz Splita i krenuo prema Njemačkoj. U potragu za zrakoplovom su odmah krenuli pripadnici i specijalne i interventne policije te članovi Hrvatske gorske službe spašavanja. Vremenski su uvjeti nepovoljni, a u potrazi su kratko koristili i dronove.

‘”Suzili smo područje potrage, znamo gdje se zrakoplov ne nalazi. Fokusirat ćemo se na određeno područje. Vrijeme nam ne ide na ruku, pada kiša, magla je, vidljivost je jako mala”, rekao je za javni radio pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Josip Granić.

Za sada nije uhvaćen neki signal s mobitela unesrećenih iz zrakoplova.

Nažalost od mobitela nemamo podatke. To nije urodilo plodom, na osnovu radarskih očitanja i predikcija leta formirali smo područje potrage. Nadam se da ćemo nešto uspjeti odraditi, teren je težak, šumovit je i obrastao”, dodaje Granić.


 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook/HGSS

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close