EuropaDruštvene mrežeIzdvojeno

Stočari u Gračacu: “Najlakše je okriviti seljaka i trenirati strogoću”

Zadarska policija potvrdila je da istražuje slučaj postavljanja lešine vuka na natpis na ulazu u Gračac, dok su stočari putem facebook stranice Hrvatski kraški pašnjaci odbacili za to bilo kakvu krivnju i pozvali državu da zaštiti stočare od učestalih napada vuka na njihova stada.


Lešinu obješenu o znak pronašli su u subotu u 8,35 policajci Postaje granične policije Gračac na D1, na ulazu u Gračac s istočne strane, doznaje se u zadarskoj policiji.

Na mjestu događaja obavljen je očevid, a kriminalističkim istraživanjem utvrđuju se sve relevantne činjenice i okolnosti, rekli su u policiji.

Lešinu je preuzeo ovlašteni vještak Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te će biti dostavljena Veterinarskom fakultetu kako bi se utvrdio uzrok uginuća.

Članovi Facebook grupe Hrvatski kraški pašnjaci objavili su da se “odmah išlo u pretres kuća sumnjičeći stočare za taj nemili događaj”, ali da su stočari marljivi, vrijedni i dobronamjerni ljudi, a što je najvažnije nisu naoružani.

“Stočari žive mirnim i povučenim životom i ovakve scene pretresa su im šokantne. Najlakše je okriviti seljaka i trenirati strogoću”, napisali su stranice Hrvatski kraški pašnjaci koji su objavili fotografiju obješene lešine, uz pitanje “Tko podvaljuje stočarima?”.

TKO PODVALJUJE STOČARIMA??

Jutros su djelatnici PP Gračac, po dojavi izišli na teren i na prometnom znaku( ime…

Objavljuje Hrvatski krški pašnjaciSubota, 24. travnja 2021.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Hrvatski krški pašnjaci / Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close