VijestiZdravlje

Sve što trebate znati o tangama

Tange su model gaćica koji žene vole nositi između ostalog i zato jer garantiraju da se rubovi gaćica neće ocrtavati kroz odjeću. Kako biste bili sigurni jesu li tange pravi izbor za vas pročitajte 5 istina o nošenju tanga koje morate znati


1. Najvažniji je materijal tanga
Pamuk, kao prirodan i prozračan materijal, najbolji je izbor kada je riječ o donjem rublju općenito, a naročito kada se radi o tangama. Pamuk je nježan za kožu, dozvoljava isparavanje vlage koje bi u suprotnom mogla prouzročiti razvoj bakterija, a istraživanje je pokazalo da su se iritacije i svrbež povukli nakon što su ispitanici sintetičko rublje zamijenili pamučnim. Čipka i svilenkasto rublje možda izgledaju privlačnije od pamučnog, ali takve izazovne krpice nosite samo u posebnim, intimnim trenucima.

2. Tange ne izazivaju uvijek infekciju
Tange imaju lošu reputacija zbog vjerovanja da će izazvati infekciju. No, nošenje tangi ne uzrokuje nužno ženske zdravstvene probleme, štoviše žene koje nemaju predispoziciju za bolesti poput infekcije urinarnog trakta ili bakterijskih infekcija, dviju najčešćih bolesti koje može izazvati nošenje tangi, mogu ih nositi i nikada ne dobiti ni jednu od tih bolesti. Oboljeti možete samo ako ste skloni tim bolestima (ili bolestima navedenima pod točkom 5) i u tom slučaju bilo bi najbolje da izbjegavate nositi tange.

3. Tange ne biste ih smjeli nositi kada ste bolesni…
Kada ste bolesni (pa i onda kada imate običnu prehladu) imunitet vam je oslabljen zbog čega se teže odupire bakterijama. To znači i da postoji veći rizik od razvoja infekcija kojima kada ste zdravi niste skloni. Zbog toga biste kada ste bolesni trebali izbjegavati nositi tange dok će najbolji izbor biti obične udobne pamučne gaćice.

Više čitajte na zadovoljna.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close