Turizam

Što točno skrivaju hotelske sobe, otkriva UV lampa

Prema istraživanjima najčišći dio hotelske sobe je wc, a neki hoteli temeljito čiste sobe samo jednom u tri mjeseca. Međutim, nemojte se obeshrabriti, uz brojne internetske stranice lako ćete pronaći smještaj koji će sigurno zadovoljiti vaše kriterije.


Mnogi ne žele razmišljati na ovaj način, ali hotelske sobe su mjesta koje su posjetile tisuće ljudi prije vas. Kakva su njihova iskustva i što sve hotelijeri skrivaju, baš i ne znate. Poznati engleski dnevni list Daily Mail kontaktirao je razne stručnjake kako bi turistima objasnili na koji način svoj odmor mogu provesti što ugodnije i bolje.

Prošle je godine, na poznatom portalu Buzzfeed procurio (sigurno neki Assange hotelskog svijeta) raspored čišćenja soba u hotelu od tri zvjezdica, a informacije koje su čitatelji našli tamo neke su doveli do ogorčenja i bijesa.

Michael Forrest-Jones, stručnjak i zaposlenik tvrtke ‘Beechmont Hotels’ navodi kako se dubinsko i temeljito čišćenje soba odvija svaka tri do četiri mjeseca, a to se odnosi na čišćenje madraca, namještaja te pranje tepiha i zavjesa. Ipak, i tada površine koje se golim okom čine čistima, mogu sadržavati prljavštinu.

Što se tiče samo čišćenja, najbolji svjetski hoteli već duže vremena koriste ultraljubičaste lampe kako bi otkrili najprljavija mjesta u sobi, ali manje bogati hoteli, oni skromniji, još su miljama daleko od ovakvog načina otkrivanja prljavštine. Stoga, jedna od prvih stvari koju možete učiniti jest ponijeti svoje ručnike, za svaki slučaj.

Govoreći o privatnosti u hotelskim sobama, budite sigurni u jedno – definitivno niste potpuno zaštićeni. Tako je primjerice u medije nedavno dospjela ‘golišava’ snimka Erin Andrews, voditeljice ESPN- a. Najgori je način na koji je snimak nastao, tako što je kamera bila prislonjena na ključanicu sobe! Točno, ovakve stvari se ne događaju prečesto, ali nisu nemoguće.

Nemojte biti ni bezobrazni i bahati prema osoblju, jer bi i njima na pamet mogla pasti osveta gdje će vam četkicom za zube oribati wc školjku. Ako baš ne morate, nemojte u torbama ostavljati neki skupocjeni nakit i satove, već ga uzmite sa sobom.

A nemojte baš ni seks igračke držati na vidljivom mjestu u sobi, da vaše navike ne završe u prostranstvima Interneta…


 

Tekst: punkufer.dnevnik.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close