Ličko-senjska županijaVijestiLokalna

Što se događa s vrtićem u Otočcu? “Žrtve smo političkih nadmudrivanja”

POLITIČKA BORBA LOMI SE PREKO LEĐA ZAPOSLENIKA I RODITELJA I DJECE

Otočki medij Gacka 053 prenosi zabrinjavajuće otvoreno pismo zaposlenika Dječjeg vrtića “Ciciban” u kojem se 21 zaposlenik osvrće na amandmane HDZ-a koji ima većinu u Gradskom vijeću Otočca.


Riječ je o zaustavljanju dogradnje i rekonstrukcije otočkog vrtića, koje inicira Branislav Šutić sa svojom većinom HDZ-a i partnera, a sve kako bi pokrenuo novo rješenje, točnije zaustavio trenutni projekt kojeg vodi gradonačelnik Stjepan Kostelac. Branislav Šutić i Stjepan Kostelac već nekoliko godina preko leđa građana vode veliki osobni rat, a na protekla dva Proračuna to je bilo jasno i javno vidljivo. Otočac je grad slučaj u kojem gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća ne razgovaraju, ali to nije dovoljno, već se i svakodnevno javno prozivaju i čine veliki razdor među građanima.

Građani tvrde i da su svojevrsni “taoci” njihovog lošeg odnosa, koji svoje korijene svakako ima u HDZ-u i bivšim dogovorima između aktera. Zaposlenici su u ovom slučaju također taoci, ali ovaj put politike HDZ-a koji je odlučio da je u Otočcu bolje graditi bazen, nego završiti dječji vrtić.

Kako će ova priča završiti nitko ne zna, iako svi znaju da se ništa neće napraviti s privatnim novcem iako je o privatnom sukobu riječ, već s javnim novcem građana Grada Otočca. Hoće li Otočac izgubiti milijun eura iz fondova, te dodatno platiti penale izvođaču za neizvršeni posao, vidjeti ćemo u nadolazećem razdoblju.

Priopćenje zaposlenika pročitajte u nastavku.

Dragi roditelji, građani i odgovorni vijećnici!

Potaknuti događajima oko vrtića odlučili smo se na reakciju i upozoriti prije svega Vas roditelje, ali i javnost ovoga grada na situaciju oko našeg vrtića. Cijelo desetljeće svi u gradu upoznati smo sa potrebama izgradnje i proširenja Dječjeg vrtića. Suočeni sa potrebama i nezadovoljstvom onih roditelja čija djeca zbog malog broja slobodnih mjesta ne mogu biti upisana u vrtić, nemamo drugog izbora.

Dobili smo milijun eura iz Programa ruralnog razvoja za pomoć u „Rekonstrukciji i dogradnji Dječjeg vrtića“. U gradskom proračunu novca ima za cijelu investiciju, ali je ponestalo razuma i dobre volje. Žrtve smo političkih nadmudrivanja. Suočeni smo sa zaustavljanjem radova.  Nužni smještaj u domu HV nije dugoročno rješenje. Razočarani smo ANTIDEMOGRAFSKOM POLITIKOM

Stoga je važno znati:

POSTOJI VELIKA MOGUĆNOST DA SLIJEDEĆE PEDAGOŠKE GODINE NE BUDE NOVIH UPISA U VRTIĆ

PRESTANAK RADOVA IZGRADNJE VRTIĆA ZNAČI – POVRAT EUROPSKOG NOVCA, PLAĆANJE PENALA IZVOĐAČU ZBOG RASKIDA UGOVORA.

POSLJEDIČNO –OVRHA RAČUNA, NEISPLATA  PLAĆA I ZATVARANJE VRTIĆA.

Cijeli taj iznos će biti puno veći od onoga s kojim Grad Otočac sudjeluje u sufinanciranju izgradnje i rekonstrukcije Vrtića. Za taj novac Otočac može imati novi vrtić po svim pedagoškim standardima.

SKUPIMO GLAVE I REAGIRAJMO

SVI SMO POZVANI – RADI NAŠE DJECE I BUDUĆNOSTI OVOGA GRADA!!!

PRVA AKCIJA JE POTPISIVANJE PETICIJE, OČEKUJEMO VAŠU POTPORU

Zaposlenici vrtića

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Dječji vrtić Ciciban

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close