Turizam

JELENI, KONJI I ADRENALIN Što nam Plitvičke doline pripremaju novog u 2017. godini?

Turistička zajednica općine Rakovica u godini od koje je ostalo samo nekoliko dana putem našeg portala predstavila je Baraćeve špilje, Stari Grad Drežnik i biciklističke staze. To su glavne teme koje su uz događanja bile fokus informiranja javnosti i turista o novoj destinaciji “Plitvičke doline” koja se pojavila na turističkoj karti Hrvatske.

Plitvičke doline koje su smještene sjeverno od Plitvičkih jezera, rade na sadržajima u svakom pogledu. S jedne strane privatni iznajmljivači i hoteli mnogo ulažu u komfor i smještajne kapacitete na području Rakovice, a s druge privatni poduzetnici stvaraju sve više sadržaja koje turisti mogu iskoristiti za još bolji doživljaj odmora, ali i adrenalina.

Tako u 2017. godini Turistička zajednica općine Rakovica najavljuje brojne nove sadržaje pune adrenalina, ali i raznih životinja te okusa i mirisa. Donosimo kratki pregled novih sadržaja! rakovica-htz-1

Jeleni su nova atrakcija dolina


Na području Plitvičkih dolina brojne su vrste divljači zastupljene u svakodnevnici, a sada će dio svakodnevice moći doživjeti i turisti. Za to se pobrinuo OPG Bićanić koji je na području Drežnik Grada, samo nekoliko kilometara od Rakovice, smjestio Ranch Dolina Jelena. Na površini od 15 hektara svi posjetitelji moći će razgledavati nesvakidašnje krajolike Plitvičkih dolina, te hraniti obične jelene i jelene lopatare.

Konji nastavljaju osvajati turiste

Uz postojeće tri mogućnosti terenskog jahanja, dolazi i četvrta. Konji poznati kao životinje koje dišu mirnoćom i često osim u trkačke svrhe, služe i u one terapijske, u Plitvičkim dolinama zauzimaju posebno mjesto.

Posljednji novootvoreni klub konja je Konjički klub Rakovica. Osim konja pronaći će se i pokoji pony, mala patuljasta pasmina konja koja je posebno zanimljiva djeci. Tu su i magarci kao dalmatinski predstavnici u Plitivčkim dolinama, kao i brojni drugi.

Postojeći klubovi i rančevi nedaleko Rakovice; Ranč Jelov klanac, Konjički centar Rastoke, Ranch Terra nastavljaju nuditi standardne rute i obilazaka i razgledavanja. Detalje možete pronaći na web stranici Turističke zajednice pod Aktivni odmor.

Adrenalina neće nedostajatiimg003

300 metara dug zip-line sljedeće sezone će biti na raspolaganju za sve željne adrenalina, iznad jedne doline Adrenalinski klub Plitvice omogućava zalet do brzine od čak 70km/h. Mjesto Selište Drežničko sigurno će biti atraktivnije zbog ovog novog sadržaja u Rakovici. Let iznad rijeke Korane je već osposobljen, a u ponudi će biti i penjanje i spuštanje po stijeni, velika ljuljačka od 12 metara, zorbing i druge atrakcije.

Osim toga, postojeći off-road centar zasigurno će zadovoljiti i sve one adrenalinskog duha vožnjom po šumama i dolinama Rakovice. Opširnije o adrenalinskoj ponudi također se može vidjeti na web stranici Turističke zajednice u kategoriji Aktivni odmor.

 

Gastronomske delicije nastavljaju intrigirati okusima i mirisima

Obiteljsko poljoprivredna gospodarstva i u 2017. će pripremati nove proizvode. Uz Siranu Turkalj, tu su i već poznati OPG-i; Lavanda, Čubrić, Tomašić, Eko Klanac, a najavljuje se i otvaranje nekih novih u prvim mjesecima sljedeće godine.

Cijela priča destinacije Plitvičkih dolina u 2017. će proširiti ponudu i raditi na kvaliteti postojećeg sadržaja, to govore mnogi naši iznajmljivači kao i mnogi privatni poduzetnici, obrtnici i obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva koja se bave turizmom. Drago nam je jer postoji vrijedna privatna inicijativa ulaganja u sadržaje za turiste.  Za sve ove navedene proizvode Turistička zajednica je u 2016. godini dala i skromnu financijsku pomoć i veseli nas suradnja na obostranu korist. – poručuje gđa. Mira Špoljarić iz Turističke zajednice općine Rakovica.


 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: Ranch Dolina Jelena

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close