VijestiZdravlje

Što nakon pobačaja, kada ponovno pokušati?

Što nakon pobačaja treba li pričekati ili odmah pokušati ponovno zatrudnjeti? Ovo je jedna od najvećih dilema koja muči žene koje su doživjele neželjeni prekid trudnoće. Kao i za one koje nakon ciljanog prekida trudnoće žele kasnije imati djecu.


Preporučuje li se nakon pobačaja određen vremenski period pričekati prije sljedećeg pokušaja trudnoće?

Medicinski to izgleda ovako, nakon pobačaja potrebno je da se sluznica maternice oporavi, osobito ako je učinjena kiretaža (zahvat kojim se struže sluznica), pa se preporučuje da prije iduće trudnoće prođu najmanje tri menstrualna ciklusa odnosno tri mjeseca. Tako se stvaraju uvjeti za kvalitetniju implantaciju oplođenog jajašca.

No, ako je nova trudnoća uslijedila ubrzo nakon kiretaže, može se dogoditi da se jajašce neće pravilno smjestiti u maternici, a time se povećava rizik od spontanog pobačaja ili teškoća pri porodu. Prenosi zadovoljna.dnevnik.hr

Je li nakon pobačaja povećan rizik od drugog, sljedećeg pobačaja?

Jedan pobačaj nipošto ne mora značiti ono najgore, da će uslijediti drugi. U većini slučajeva, nakon jedne neuspjele trudnoće, druga trudnoća je normalna.

Više na zadovoljna.dnevnik.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close