LifestyleScena

Što bi Hrvati prvo učinili kad bi postali “šefovi” na svom radnom mjestu?

Portal posao.hr pitao je svoje posjetitelje pitanje koje svi želimo čuti “Da sutra postanete šef/ica, prvo biste…?”, a odgovori su pokazali da nam plaća ipak nije na prvom mjestu. Naime, tek je 10% ispitanika, od 570 ispitanih, odgovorilo da bi smanjili razliku u plaćama voditelja i ostalih radnika.


Ova anketa ukazala je na najčešće probleme s kojima se susreću zaposlenici, pa ih sukladno tome žele poboljšati ili promijeniti ako bi došli na ‘poziciju moći’.

Većina ispitanika, 35% njih, naglasilo je da bi prvo jasno definirali zadaće i odgovornosti svih zaposlenih. Ovaj značajan postotak ukazuje na to da unutar većine kompanija odgovornosti, kao i radni zadaci, nisu dovoljno jasno definirani, ali ni ‘pravedno’ raspoređeni među zaposlenima.

Da je organizacija poslovanja veliki problem potvrdilo je i 17% ispitanika koji bi, “da su šefovi”, prvo poboljšali međusobnu komunikaciju među kolegama i odjelima. Dakle, zaposlenicima je važno imati jasno definiranu radnu strukturu kako bi kvalitetno radili svoj posao, ali i transparentnu komunikaciju, ponajviše kada je u pitanju delegiranje zadataka.

Značaj udio ispitanika, 16% njih, uložilo bi u znanja i vještine svih zaposlenih. Iako ovaj podatak ne iznenađuje, još jednom se potvrdilo da zaposlenici žele učiti nove vještine i napredovati, no često nemaju priliku za to. Iako neki poslodavci ulažu u svoje zaposlenike, većina njih dodatno usavršavanje prepušta samim zaposlenicima.

Pročitajte više na poslovni.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close