ModaLifestyle

Što boja naše odjeće govori o nama

Ako pogledate u svoj ormar primijetit ćete da postoji jedna boja koja se na vašoj odjeći pojavljuje češće nego ostale. Psiholozi su napravili istraživanje koje objašnjava zašto, iako imamo različite komade odjeće u ormaru, većina ipak gravitira određenoj boji.


Crvena

Crvena je strastvena boja koja ima takav učinak da povisuje krvni tlak, ubrzava puls i disanje. Ona pokazuje da je osoba koja nosi odjeću ove boje agresivna te lako zaobilazi životne prepreke te je spremna isprobati nove stvari u životu. Osobe koje vole crvenu boju su strastvene, čvrstog karaktera i temperamentne.

Tamno plava

Osobe koje nose ovu boju su često vrlo ozbiljne i rijetko se smiju. Treba proći mnogo godina dok zadobijete povjerenje ovakve osobe. U isto vrijeme ljubitelji tamno plave su mirni, staloženi, te dobro podnose stres. Osim toga su samouvjereni i vjeruju u svoje sposobnosti.

Bijela

Osobe koje vole bijelu boju su osobe koje vole potpunu slobodu te vjeruju da nema granica u postizanju njihovih ciljeva. Vjeruju i da je svijet prepun mogućnosti. Ukratko radi se o vrlo optimističnim osobama.

Ljubičasta

Ova boja je zapravo mješavina plave i crvene. Zato osoba koja voli odjeću ove boje ima karakteristike koje su i strastvene, ali i razumne. Može se reći da su takve osobe najčešće vrlo nepredvidive. Ako volite ljubičastu vjerojatno tragate za kompleksnim kontaktom s drugim ljudima.

Roza

Roza je nježna i meka boja. Stvara osjećaj dobrote i sentimentalnost. Osoba koja voli rozu osjeća se slobodnom, ali je i strastvena. Volite li rozu stalno tražite nekoga tko će vas učiniti mirnim.

Zelena

Osoba koja nosi zelenu osjeća okružena je aurom tajanstvenosti. Za većinu ljudi takve osobe su enigma. Volite li zelenu vjerojatno ste superiorni, autoritativni i jaki. Želite biti voljeni i tražite priznanje od drugih ljudi.

Žuta

Osoba koja nosi žutu odjeću voli život i ima odličan smisao za humor. Žuta je boja opuštanja.

Pročitajte više na h1info.com

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close