ZnanostTech

Što astronautima najviše nedostaje u svemiru?

Astronaut Scotty Kelly vjerojatno je najpoznatiji astronaut posljednjih godina. Osim što je dio eksperimenta koji će ga učiniti američkim rekorderom po najviše uzastopnih dana provedenih u svemiru, Kelly se proslavio i bogatom aktivnošću na društvenim mrežama i impresivnim fotografijama iz svemira.


U ožujku će završiti njegova godišnja misija na ISS-u, a Huffington Postu otkrio je što mu najviše nedostaje u svemiru.

– Dakako prvo vam najviše nedostaju ljudi, a onda – vrijeme. Mogućnost da izađete van i osjetite sunce na licu i vjetar . Na svemirskoj postaji to nikad ne možete iskusiti, gore je uvijek isto – otkrio je Kelly.

S njim se složio i ruski astronaut Mihail Kornienko, koji također provodi punu godinu u svemiru.

– Nedostaje ti Zemlja, iako je stalno vidiš. Nedostaje ti voda koja teče iz slavine, a ne da ti leti oko tebe. Sve te normalne stvari koje na Zemlji niti ne registrirate ne cijenite dok ne dođete u svemir – tada vam postanu iznimno važne – zaključio je Rus.

Dakle, izgleda je jedini način da čovjek prestane kukati zbog lošeg vremena – da ode u svemir.


Tekst: 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close