Ličko-senjska županijaLifestyle

Stjepan Ugarković iz Perušića u četvrtak slavi 100. rođendan

Stjepan Ugarković zvani Barabica iz Perušića u četvrtak 16. prosinca navršava 100  godina života.


Stjepan je sin Petra Hećimovića i majke Matije Ugarković. Kako roditelji nisu vjenčani kada je Stjepan kršten, zadržao je prezime od majke. Roditelji Petar Hećimović iz Prvan Sela i majka Matija Ugarković iz Malog Polja  vjenčani su 12.12.1927. godine kao 71. par te godine vjenčanih u župi Perušić.

Stjepan Ugarković vjenčan je s Matijom Pocrnić iz Bukovca dana 20.2.1949. godine. Supruga Matija rođena 8.10.1927. i sada živi sa Stjepanom u Bukovcu. Imaju dvije kćeri – Mariju koja je u Gospiću i Ivanku u Zagrebu. Stjepan je za svoga života bio zemljoradnik i 25 godina radio je kao čuvar u DIP-u .

Stjepan je imao relativno miran život, do pred 50 godina je pušio i pio, ali ne puno, a od tada niti pije niti puši. Stjepan ništa ne čuje i jako slabo vidi, on i supruga su pokretni i sada im pomažu njihove dvije kćerke.

U utorak  14.12.2021. posjetio ih je perušićki župnik Mile Šajfar i s njima razgovarao, fotografirao i čestitao 100. godišnjicu života. Uz župu Perušić čestitkama se pridružila i Općina Perušić.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Gospićko-senjska biskupija

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close