Politika

Stjepan Kostelac: Opet ćemo imati problem, prijevremeni izbori u LSŽ neće donijeti ništa novog

Nezavisni zastupnik u županijskoj skupštini Ličko-senjske županije i gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac u razgovoru za LikaClub komentirao je neusvajanje proračuna za 2019. godinu i otkrio dio planova za predstojeće prijevremene izbore u Ličko-senjskoj županiji.


Odgovarajući na pitanje kako planira izaći na izbore, Kostelac je rekao kako će ponovno ići kao nezavisni u koaliciji s gradonačelnikom Novalje Antom Dabom i načelnikom općine Plitvička jezera Antom Kovačem, a hoće li s njima ići i HSP-ov gradonačelnik Gospića Ante Starčević, Kostelac je rekao kako će se to vidjeti nakon razgovora koje će imati uskoro. Izjavu gradonačelnika Novalje Ante Dabe da ne namjerava na prijevremene izbore ići u koaliciji s HSP-om, Kostelac je rekao kako je “to pitanje ostalo dvojbeno”.

Na pitanje kako komentira neusvajanje proračuna za 2019. gradonačelnik Otočca rekao je kako je on osobno, kao Bura promjena na čijoj je listi bio na prošlim izborima, glasovala za proračun. Smatra da je neusvajanjem proračuna učinjena “šteta za Županiju”, jer je proračun bio u redu i trebalo ga je podržati”. Prognozira kako i nakon izvanrednih izbora “neće biti čista situacija jer nitko neće imati apsolutnu većinu”. “Imat ćemo problem. Izbori neće donijeti ništa novog. HDZ nije jak da bi imao većinu, niti s ‘novim’ HDZ-om koji predvodi Branislav Šutić. “I da je ostao ‘stari’ HDZ, pitanje je kako bi bilo”, rekao je Kostelac istaknuvši kako su nezavisni gradonačelnici posvuda u Lici, osim u Senju.

Što se tiče programa i planova za predstojeće izbore, Kostelac je rekao kako “nitko ne voli izbore jer smatraju da je to gubljenje vremena i novaca, a ljude programi puno ne interesiraju”. Na pitanje ima li plan za problem iseljavanja u Ličko-senjskoj županiji, Kostelac je naglasio da se tu ne može puno učiniti jer, kao i u ostatku Hrvatske, glavnu riječ ima država. “Treba smanjiti poreze, doprinose i povećati plaće. A tu država može učiniti najviše. Mi radimo što možemo, povlačimo novac iz europskih fondova”, rekao je za LikaClub gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook/Stjepan Kostelac

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close