LifestyleIzdvojeno

Stižu prave proljetne temperature, ali očekujte više oblaka i izraženije pljuskove

Ostajemo u polju malo povišenog tlaka koje se prostire većim dijelom kontinenta. Pritječe nam i sve topliji zrak po visini, ali idućih dana uz povremeno više vlage. No, jutra sve manje hladna, a danju već danas osjetno toplije. Vraća se pravi proljetni ugođaj, ali s naglim porastom temperature tijekom dana neki će osjećati i proljetni umor.


Ujutro i prijepodne opet prilično hladno, osobito na kopnu, no uz manje izražene minuse i nešto slabiji mraz. Prevladavat će vedrina, a promjenjiva naoblaka se očekuje tek na Kvarneru. Po kotlinama Gorskog kotara, Like, Istre pa i unutrašnjosti Dalmacije moguća je nakratko sumaglica pa i magla. Vjetar će biti slab, često i izostajati, osobito ujutro.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano. Možda nešto umjerene naoblake prolazno na krajnjem sjeveru. No, posvuda uz slab do umjeren jugozapadni vjetar, osjetno toplije nego jučer. Bit će to ugodnih 17 °C.

Ovaj tjedan ozarit će nas malo više sunca, no u četvrtak ipak očekujte više naoblake. Na kopnu će biti toplije nego na moru

Na istoku još sunčanije, tek oko Podravine s malo oblaka. Vjetar uglavnom slab, rijetko umjeren jugozapadni, a temperatura i ovdje zamjetno viša, do najviše 16-17 °C.

U Dalmaciji obilje sunca, vedrine, no iako će temperatura biti malo viša, između 15 i 17 °C, činit će se podjednako svježe. Prvenstveno zbog većinom umjerenog sjeverozapadnjaka, koji će na otocima i otvorenome moru ponegdje biti i pojačan.

Na sjevernom Jadranu popodne sve više sunca, tek oko Učke i u Gorskom kotaru uz nešto zaostalih oblaka. Dok će vjetar uz obalu Istre i Kvarnera uglavnom izostati, u gorju će puhati umjeren jugozapadnjak. Temperatura slična ili malo viša od jučerašnje, osobito u gorskim krajevima.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U nastavku tjedna na kopnu još toplije po južini. Bit će to pravi proljetni ugođaj, danju oko ili čak malo iznad 20 °C. No, povremeno će biti više oblaka. Tako se sporadično malo kiše očekuje u noći na četvrtak, a zatim znatno izglednije, moguće i u obliku kakvog izraženije pljuska na prijelazu sa subote na nedjelju. Kraj tjedna opet donosi pad temperature, ali znatno manje izraženo nego prošli vikend.

IDUĆIH DANA NA MORU

I na Jadranu ugodno toplo, ali i malo promjenjivije nego u unutrašnjosti. Česta izmjena oblačnih i sunčanih razdoblja, a sunca će najviše biti u petak. Zato potkraj srijede i u prvom dijelu četvrtka može pasti malo kiše. Tmurni kišonosni oblaci skupljat će se u danima vikenda uz u početku jako i vrlo jako jugo, a moguća je pritom obilnija oborina. Te će oblake dijelom rastjerati u nedjelju bura i tramontana.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close