Lifestyle

Stiže promjena vremena uz pljuskove, grmljavinu i pad temperature

Dosadašnja upozorenja za toplinski val koji može djelovati na zdravlje sljedećih će dana sve više zamjenjivati ona za mjestimična olujna nevremena, javlja HRT.


I u petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano, ali uz više oblaka nego u četvrtak, osobito poslijepodne u zapadnijim krajevima, gdje je i veća vjerojatnost pljuskova i grmljavine nego na istoku. Temperatura ujutro 18 do 20, a poslijepodne uglavnom 32 i 33 °C.

Podjednaka će poslijepodne biti i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će biti još nestabilnije, i to već prijepodne, a neugodu će već u noći i ujutro mnogima stvarati toplina, koja će ponegdje, osobito na zagrebačkome području, vjerojatno biti čak i rekordna za kraj srpnja.

I u gorskom području i u unutrašnjosti Istre je vrlo velika vjerojatnost pljuskova i grmljavine, mjestimice i olujnog nevremena, dok će uz more sjevernog Jadrana biti uglavnom suho pa i pretežno sunčano, poslijepodne uz jačanje juga, osobito na valovitijem otvorenome moru. Najniža temperatura zraka od 17 do 20 °C, uz more 22 do 26 °C, a najviša većinom između 30 i 33 °C.

I u Dalmaciji vruće te uz more sunčano, a u unutrašnjosti poslijepodnevni lokalni razvoji oblaka iz kojih su pljuskovi i grmljavina najvjerojatniji u pograničnom području. Vjetar slab, a more uglavnom malo valovito, temperature oko 25 °C.

Na jugu Hrvatske će biti stabilnije i sunčanije nego u sjevernijim krajevima, ali zbog nedostatka noćne i jutarnje bure te zbog danju prevladavajućeg vjetra s mora – u većini mjesta malo manje vruće nego prošlih dana, osobito na obali.

Od subote do ponedjeljka još nestabilnije, uz pad temperature

Za vikend će vrućina popuštati diljem Hrvatske pa će u prvom dijelu novoga tjedna u kopnenom području uglavnom izostati temperatura od 30 °C i viša. No, već za vikend će biti još nestabilnije nego u petak pa će osim povremenih mjestimičnih pljuskova i grmljavine biti i olujnih nevremena, vjerojatno najčešćih i najžešćih u nedjelju, osobito u zapadnim i južnim krajevima. Od utorka se pak ponovno povećava vjerojatnost sunčanijeg vremena.

Na većem dijelu Jadrana će najnestabilnije biti u drugom dijelu nedjelje i u ponedjeljak prijepodne. No, mjestimični pljuskovi i grmljavine, pa i izraženije, moguće su već u subotu, uglavnom na sjevernom dijelu. Jugo će u subotu biti sve češće i jače, a potkraj nedjelje će vjerojatno samo prolazno zapuhati bura i tramontana, većinom ne odviše jake, javlja HRT.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close