LifestyleIzdvojeno

Stiže proljeće: Od sredine tjedna proljetno toplo uz 15-ak stupnjeva

PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Još danas vrlo vjetrovito, sutra malo manje, a zatim do vikenda većinom slab do umjeren vjetar. Od sredine tjedna uz 15-ak stupnjeva proljetno toplo.


Uz izražene gradijente između anticiklone s jedne strane i ciklone istočnije od nas i danas će biti vrlo vjetrovito, ali vjetar će prema kraju dana malo slabjeti. U kopnenim predjelima djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, a uz obalu i vedrije. Od jutra će biti uglavnom suho, uz više oblaka malo slabih oborina očekuje se jedino ponegdje u gorju. Puhat će umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu i dalje jaka i olujna bura.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima izmjena sunčanih i oblačnih razdoblja, ali ostat će suho. Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeverni vjetar, a temperatura oko 10 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjiva naoblaka. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura od 5 do 8 stupnjeva.

U Dalmaciji će prevladavati sunčano, ali i vrlo vjetrovito uz jaku i olujnu buru koja će ipak prema kraju dana malo slabjeti. Uz buru će se činiti hladnije od 11, 12 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, u gorju oblačnije. Bura će i ovdje biti jaka i olujna, uz još poneki orkanski udar, ali navečer će malo slabjeti. Temperatura u gorju od 5 do 8, uz obalu oko 11 stupnjeva.

Idućih dana na kopnu

U nastavku tjedna sunčanije, još će u srijedu uglavnom na istoku pasti malo kiše, a zatim će do vikenda biti suho, danju i sve toplije pa će ljubitelji proljetne topline uz 15ak stupnjeva doći na svoje. Vikend će biti nešto nestabilniji i promjenjiviji.

Idućih dana na moru

Na Jadranu još u srijedu umjerena i jaka na udare i olujna bura i tramonta. Radni dio tjedna će biti sunčan i topliji, a onda za vikend južina donosi više oblaka, uglavnom sjevernom dijelu i nešto kiše ili poneki pljusak.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close