Izdvojeno

Stiže brzo pogoršanje vremena: Uskoro će okrenuti na sjeverac i buru

Na sjevernom Jadranu u početku dojam još sunčanog vremena, ali vjetrovito uz umjereno i jako jugo, u gorju jugozapadni vjetar.


Pritom će se krajem dana skupljati sve više oblaka, osobito na širem riječkom području. Malo toplije, osjetnije u gorskim područjima, prenosi RTL-ov portal Danas.hr.

Tjedan smo započeli srazmjerno stabilno, no, ispred poremećaja koji nam se približavaju sa zapada kontinenta počinje nam pristizati sve topliji zrak uz jačanje južine.

Promjenu u utorak donosi ciklona s kišom, pljuskovima, ali i vrlo vjetrovitim prilikama.

PONEDJELJAK

Ujutro i prijepodne još pretežno vedro i podjednako hladno. Malo oblaka samo na krajnjem zapadu, uz granicu sa Slovenijom, a tek mjestimice u Posavini i Banovini moguća kratkotrajna magla. Bura i tramontana samo na krajnjem jugu, nastavljaju slabjeti, dok će drugdje zapuhati postupno južina.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj oblačnije, ali bit će to uglavnom oni visoki slojeviti oblaci uz koje ostaje dojam barem djelomice sunčanog vremena. No, bit će vjetrovitije uz umjeren ponegdje i jak jugozapadnjak, ali s njim će temperatura lokalno porasti do čak 20 °C.

I na istoku samo visoki pa i prozirni oblaci, ali južina malo manje izražena. Temperatura mjestimice i dvostruko viša od jučerašnje, bit će između 16 i 18 °C.

U Dalmaciji većinom sunčano, prolazno samo umjerena naoblaka. Pritom okreće na jugo, no jačati će tek krajem dana pa će do tada biti ugodno toplo.

Na sjevernom Jadranu u početku dojam još sunčanog vremena, ali vjetrovito uz umjereno i jako jugo, u gorju jugozapadni vjetar. Pritom će se krajem dana skupljati sve više oblaka, osobito na širem riječkom području. Malo toplije, osjetnije u gorskim područjima.

U NASTAVKU TJEDNA NA KOPNU

Današnji dan samo je uvod u jače i razmjerno brzo pogoršanje vremena koje stiže tijekom utorka. Naoblačenje sa zapada s kišom, ponekim pljuskom uz jak ponegdje olujan jugozapadni vjetar, koji će u noći na srijedu okretati na sjeverac. S tim će sjevercem osjetnije zahladiti pa u najvišem gorju može pasti čak i malo snijega. No, oborine ubrzo prestaju, a sunčanije prilike obilježiti će zatim drugu polovicu tjedna, kao i jutarnji mraz, ali danju sve mirnije i ugodnije.

U NASTAVKU TJEDNA NA MORU

Pljuskovi praćeni grmljavinom u utorak će zahvatiti Jadran i područja uz njega, a u srijedu će ih biti uglavnom još samo u Dalmaciji. No, veće probleme donijeti će olujno na udare moguće i orkansko jugo, a zatim bura. No, bura, kako to obično i biva, postupno će rastjerati oblake, iako će s njom osvježiti.

 


 

Komentari

Komentara


Izvor: RTL.hr | Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close