LifestyleIzdvojeno

Stiže brza promjena vremena, ali temperature će i dalje biti iznadprosječne

KIŠNI LISTOPAD

Na redu je jedna brza promjena vremena. Danas će uz djelovanje ciklone i premještanje frontalnog sustava biti nestabilnije i oblačnije. Vjetar na kopnu slabiji, dok će na Jadranu još uvijek biti vjetrovito uz jako i olujno jugo koje će tek krajem dana oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i buru.


Prijepodne će kiše i pljuskova biti uglavnom uz obalu i u gorju. U središnjim predjelima sve oblačnije, a na istoku ujutro magla zatim barem djelomice sunčano. Na kopnu slab do umjeren južni vjetar, uz obalu jako i olujno jugo u okretanju na jugozapadnjak.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima umjereno ili pretežno oblačno s povremenom kišom. Temperatura će biti tek malo niža od jučerašnje.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu najsunčanije i najstabilnije, tek će rijetko u najzapadnijim predjelima pasti malo kiše. Temperatura oko 20 stupnjeva pa će uz sunce i toplinu biometeorološke prilike ovdje biti najpovoljnije.

U Dalmaciji nestabilno s kišom i pljuskovima, lokalno i obilnim oborinama. Jako i olujno jugo će slabjeti, sjevernije i okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura iznad prosjeka – i danas oko 20 stupnjeva.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima umjereno ili pretežno oblačno s povremenom kišom. Temperatura će biti tek malo niža od jučerašnje.

Na sjevernom Jadranu i u gorju nastavak trenda kišnog listopada – ponegdje će pasti i više od 30 litara kiše. Jugo će okrenuti na jugozapadnjak, krajem dana i buru.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Na kopnu će u srijedu biti stabilnije – ujutro magla, danju sunčanije. U četvrtak će se magla i niski oblaci i dulje zadržavati. Od petka barem djelomice sunčano. Temperatura bez veće promjene, odnosno ostaje iznad prosjeka za doba godine.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u nastavku tjedna pretežno sunčano. Nakon juga uz obalu će zapuhati slaba do umjerena bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Temperatura će tijekom dana i do kraja tjedna biti oko toplih 20 stupnjeva.

Sutra u većini zemlje oblačno s kišom i pljuskovima, lokalno i obilnim. Od srijede sunčanije, jedino u četvrtak na kopnu oblačno. Listopad nastavljamo iznadprosječnom toplinom.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close