Lifestyle

Štiklama do muške pažnje

Mnogim ženama štikle predstavljaju patnju jer hodanje u njima nije uvijek najudobnije, no mnoge ih svejedno obožavaju. Imaju li one neke prednosti otkrili su nam studiji objavljeni u  časopisu Archivec of Sexual Behavior. Prema Springersu, istraživači su pokušali otkriti na koji način obuća koju žene nose utječe na spremnost ljudi da im pomognu.

Žene, dobro razmislite o izboru obuće. Prema istraživanju, muškarci su na ulicama spremniji prije priskočiti u pomoć ženama koje nose štikle, nego ženama koje se odluče za drugu varijantu – ravne cipele.

971860_143525575844448_171852883_n

U prve dvije studije nosile su ravnu obuću te potpetice od 5 i 9 centimetara. Zadatak im je bio zatražiti pomoć na ulici od 270 muškaraca i 180 žena. Žene su bile spremne pomoći bez obzira na visinu potpetica, no kod muškaraca je to ipak bilo nešto drugačije, najviše su u pomoć priskakali ženama koje su nosile visoke pete.

U drugom studiju su se poslužili još jednim „ženinim prijateljem“ – rukavicom. Za zadatak su dobile ispustiti rukavicu u blizini prolaznika. Kao ni u prve dvije studije, ni ovdje visina potpetica nije utjecala na prolaznice koje su bile spremne pomoći. Više heroja je ipak odlučilo „spasiti“ svoju damu s visokim petama i to se pokazalo u 360 primjera.

Hoće li muškarci u kafiću prije priči ženi koja sjedi sama u visokim petama ili ženi u ravnim cipelama, otkrilo nam je još jedno zanimljivo istraživanje. Istraživači su u tri različita kafića odlučili izmjeriti vrijeme koje je potrebno da 36 muškaraca priđe ženama koje su sjedile same. Rezultat je pokazao da štikle stvarno imaju svoju posebnu moć. Muškarci su prije prilazili ženama koje su svoju kombinaciju upotpunili cipelama visoke pete.

Izgleda ipak da se visoke pete nesvjesno povezuju s lijepim i atraktivnim ženama, istraživači pretpostavljaju da je to razlog dobivenih rezultata. Žene, želite li isprobati svoju moć nad muškarcima i same se u to uvjeriti – obujte štikle!

 

Tekst: Jasminka Troha

Foto: Tea StilinovićČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close