VijestiTech

STIGAO HD SIGNAL Ako imate stari TV, morat ćete kupiti novi ili nabaviti receiver

Odašiljači i veze (OiV) najavljuju da se do kraja studenoga ove godine planira pokriti više od 97 posto stanovništva Hrvatske televizijskim signalom u HD rezoluciji i novom sustavu, kao i da će do 1. srpnja iduće godine neki ljudi trebati nove televizore za prijem programa, savjetujući pritom oprez pri kupnji, piše 24 sata.


Odašiljanje TV programa visoke rezolucije (HD) pokrenuto je 6. rujna s odašiljača Sljeme u novom, M2 multipleksu u DVB-T2 sustavu s HEVC standardom kodiranja video signala, čime je počeo prijelaz odašiljanja s DVB-T na novi DVB-T2 sustav, kažu iz OiV-a.

Odašiljanje postojećeg DVB-T i novog DVB-T2 sustava predviđa se do polovice iduće godine, kada bi trebao završiti gašenjem starog DVB-T sustava.

Iz OiV-a drže da im ostaje dovoljno vremena za prilagodbu na novi sustav prijema TV signala.

Osim bolje slike u HD rezoluciji i signal će u novom sustavu biti jači i kvalitetniji će pokriti više stanovništva. Također će se izjednačiti kvaliteta pokrivanja 3. i 4. HRT-ovog programa, kao i programa RTL2 te Doma TV iz sadašnjeg multipleksa B s pokrivanjem kao što imaju primarni kanali HRT1, HRT2, RTL i Nova TV, jer će svi biti u jednom multipleksu – novom M1, poručuju iz OiV-a.

Više na 24 sata.


 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close