Stigao je edukacijski Minecraft

Iva Biondić

Edukacijska inačica popularne videoigre koja omogućava učenje kroz zabavu bit će predstavljena na CARNetovoj korisničkoj konferenciji (CUC)


Microsoft je objavio kako je Minecraft Education Edition odsad dostupan u Hrvatskoj. Radi se o videoigri otvorenog svijeta koja promovira kreativnost, suradnju i rješavanje problema. Igra je prilagođena u obrazovne svrhe pa tako aplikacija Classroom Mode omogućuje učiteljima upravljanje postavkama, komunikaciju s učenicima te teleportiranje učenika. Također, učitelji mogu nadgledati aktivnosti učenika i njihov napredak a da nisu aktivno uključeni u igru, a učenici se mogu povezivati s drugim učenicima i zajedno učiti istraživanjem svijeta Minecraft.

S obzirom na dostupnost Microsoft Education Editiona u Hrvatskoj, Microsoft će na CARNetovoj korisničkoj konferenciji (CUC), koja se održava od 9. do 11. studenog, održati predstavljanje edukacijske inačice te naglasiti važnost suradnje u procesu učenja. Također, eksperti iz Microsofta predstavit će i druge alate koji služe kao podrška učiteljima s naglaskom na kreiranje sadržaja i suradnju te upoznati prisutne s edukacijskim mogućnostima koje Microsoft pruža širom svijeta.

Više na tportal.hr


Foto: education.minecraft.net

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u