Događanja

Steven Spielberg radi svoj prvi špijunski film

Novi triler Stevena Spielberga o Hladnom ratu naslovljen Bridge of Spies započinje sa sekvencom od deset minuta tišine. Britanski glumac Mark Rylance koji tumači glavnog lika Rudolfa Abela u tih par minuta živi svoj svakodnevni život.


Vozi se podzemnom željeznicom, slika autoportret i šeće parkom. U tom parku ispod neke klupice pokupi neki novčić i tad gledatelji shvaćaju da se radi o špijunu koji je upravo pokupio šifriranu poruku.

“Inspiraciju za takav uvod pronašao sam u zvuku New Yorka”, objasnio je Spielberg na njujorškoj premijeri filma. “I sam šećem ovim ulicama i nikad ne čujem orkestar. Čujem glazbu iz taksija, ljude i sve one uobičajene zvukove koje grad proizvodi. Dosad nikad nisam napravio ovakav film. Mislio sam si ‘Zašto u uvodu ne ponuditi gledateljima ono što nama ovaj grad nudi svaki dan?’”, zaključio je poznati redatelj.

“Steven je oduvijek htio napraviti špijunski film”, rekao je Matt Charman, koscenarist film Bridge of Spies. “Uvijek je tražio pravi način da to napravi i kad je saznao da je taj Rudolf Abel šezdesetih hodao ulicama New Yorka je to odlučio istražiti njegovu priču”, nastavio je Charman. “Prvo je u glavi slagao scene, a sve je započelo s time kako se Abel vozio podzemnom. I iz toga je izrasla ova scena.”


Tekst: telegram.hr
Foto: local.fo
Video: youtube.com

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close