Turizam

Staze za pješačenje koje će vas oduševiti

Današnjem turistu nije dovoljno pružiti samo ručnik na plaži i pansionski restoran, moderan putnik u potrazi je za izazovima, ali i istraživanjem ljepota prirode.


Mnogi od nas odlaze na putovanja kako bi pobjegli od svakodnevice i izgubili se u novome te se tako “resetirali” za nove radne izazove i životne situacije. Hiking ili pješačenje po brdima i planinama postalo je izrazito popularna zanimacija mnogih putnika koji svoju sljedeću destinaciju biraju baš prema kvaliteti ponude u ovome segmentu.

Hrvatska je raznovrsna zemalja koja obiluje prekrasnim mjestima za šetanje i planinarenje. Ovo su neke od najboljih staza za hiking u Hrvatskoj.

Velebit hiking staza

Ovo je hiking staza koja će vas voditi kroz neke od najzanimljivijih pejzaža planine Velebit, ujedno je i najduža hiking staza u Hrvatskoj. Ruta počinje na Zavižanu od kuda se kreće prema Oltarima i Krasnom, a završava u Starigradu na Paklenici točno iznad Jadranske magistrale.

Dužina staze je 100 kilometara, a ako je planirate proći cijelu biti će vam potrebno oko 9 dana laganih uspona i spuštanja. Naime ako želite proći cijelu stazu unajmite vodiča koji će vas voditi sigurnim putevima, ali i brinuti se o vašoj sigurnosti tijekom “izleta”.

Kada ste s vodičem onda on točno ima isplanirano koliko se u jednom danu mora proći i gdje su mjesta za odmor na kojima možete prespavati.

Mljet hiking staza

Ova staza otvorena je 28. travnja 2012. godine i od tog dana bilježi sve veću posjećenost. Staza je namijenjena svim zaljubljenicima u planine. Dužina staze je otprilike 43 kilometara, a da ju u potpunosti prođete bit će vam potrebno i do 4 dana, odnosno otprilike 23 sata.

Staza je cijelim putem označena, a kreće se od Pomene preko Goveđara, Blata, Rogovića, Babinog polja, Velikog grada da bi završila u Sobri. Uživajte u pogledu na Biokovo, poluotok Pelješac, igru sunca i Snježnice pokraj Dubrovnika, ali i u pogledu na tajanstveni otok Lastovo kojeg oplakuju prelijepi Jadran.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close