VijestiScena

Starogradski ugođaj oživljen u novom spotu Blanke Došen, “Suze sjećanja”!

Ljubitelji minulih vremena, starogradskog duha i ugođaja, ponovno su došli na svoje. Dobitnica Porina za najbolji folklorni album i jedna od najpopularnijih pjevačica starogradske glazbe Blanka Došen, i bjelovarski kantautor, glumac i slikar Mladen Medak Gaga, snimili su video spot za novu pjesmu ‘Suze sjećanja’.


Video je podsjetnik je na neka druga, prošla vremena, kojih se svi sa nostalgijom sjećaju, odnosno na neki način, zapis za generacije koje dolaze.

‘Suze sjećanja’ protkane su vječnom temom ljubavi, a ozbirom da su Mladen Medak i Blanka Došen predstavnici nostalgičnog, takozvanog retro zvuka upakiranog najčešće u tamburu, odlučili su zajedničkim snagama snimiti i pjesmu takvog ugođaja.

Za nju bi se zapravo moglo i reći, kako je ovo “nova starogradska pjesma”. Cijeli dojam dočarao je svojim glazbenim aranžmanom maestro Siniša Leopold, kao i autentična kostimografija tog doba. Kao statisti u spotu sudjelovali su HORKUD “Golub”, Bjelovar. Pjesma je inače premijerno izvedena na ovogodišnjem festivalu u Pitomači, te smo je zbog izuzetno pozitivnih reakcija ovjekovječili u spot! Nadamo se kako će pjesma i spot slušatelje vratiti u najljepše trenutke mladosti i neprolaznih ljubavi – istaknuli su ovom prigodom Blanka i Mladen.

Kako bi sve izgledalo što uvjerljivije, autentične kostime tog vremena, za spot sniman u Pitomači i Bjelovaru, na uporabu je ustupio HNK, Osijek. Osim što je autor glazbe i teksta za skladbu, Mladen Medak Gaga ujedno je i redatelj spota.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Blanka Došen privatni album

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close