LifestyleScena

Starčević za Večernji: Nadam se da ćemo na proljeće dobiti spomenik i trg Nikole Tesle u Gospiću

Tema koja se godinama u Gospiću nameće, vezana za Teslu, možda napokon dobiva rješenje


Karlo Starčević, gradonačelnik Gospića, u današnjem izdanju Večernjeg lista najavio je kako će na proljeće vratiti Teslin spomenik u Gospiću.

“U tijeku je projektiranje kompletnog trga ispred KIC-a Gospić, gdje će, odlukom Gradskog vijeća, biti postavljen spomenik Nikoli Tesli. Uz to i taj će novi trg nositi ime po njemu, i nadam se da bi na proljeće Gospić mogao dobiti nazad spomenik i Trg Nikole Tesle” – kaže Starčević za Večernji.

Na lokaciju prošlog spomenika na trgu, osvrnula se arheologinja Tatjana Kolak, ravnateljica  Muzeja Like, za lokalne medije.

Spomenik nije potrebno vraćati na nekadašnje mjesto, jer je centralni trg u Gospiću od tada doživio određene promjene i sada nije zahvalan za poziciju spomenika, koji je i nekoć na njemu pregrandiozno izgledao  – zaključuje Kolak.

Cijeli članak čitajte u današnjem Večernjem listu. 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close