PolitikaIzdvojeno

Starčević za Večernji: “Domovinski pokret nije želio savez nego našu infrastrukturu”

IMAT ĆE LISTE ZA SVE IZBORNE JEDINICE

HSP, koji ide na izbore sa strankama Generacija obnove i Neovisni za Hrvatsku,
imat će liste za sve izborne jedinice, a najveću podršku očekuje u 9., 3. i 10. izbornoj jedinici te kod iseljenika, rekao je predsjednik stranke Karlo Starčević u razgovoru za Večernji list.


Imat ćemo liste za sve izborne jedinice jer HSP ima podružnice i kvalitetnu stranačku mrežu u kojoj su cijenjeni i uspješni poduzetnici i vrhunski intelektualci. I neke ankete potvrđuju nam siguran prelazak praga u 9. izbornoj jedinici te mogući prelazak u 3. i 10. izbornoj jedinici, ali i kod iseljenika. Naime, HSP je stranka za koju glasa pet posto biračkog tijela i tu su snagu neki “mešetari” izgubili. No, ako i ne uđemo u Sabor na ovim izborima, neće propasti svijet, jer mi se ne prodajemo za sitne političke sinekure. Za razliku od drugih, mi želimo promjene”, kazao je Starčević.

Na pitanje novinara aludira li na Domovinski pokret s kojim su propali pregovori o koaliciji, Starčević je odgovorio:

Danas znam da Domovinski pokret, zapravo, nije ni želio suradnju s HSP-om, već mu je trebala naša infrastruktura, mreža naših kvalitetnih ljudi diljem Hrvatske koju oni nemaju. Činjenica je da HSP ima više podružnica nego što ih imaju svi okupljeni u Domovinskom pokretu. Uz to, pitam taj isti Domovinski pokret, nije li mu HSP nepoželjan i zbog, primjerice, Lazara Brnjića, kojemu su dali puno bolje mjesto na listi za 7. izbornu jedinicu nego što su nudili HSP-u u 9. izbornoj jedinici?”

Pročitajte više na Večernji list.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close