NacionalnaPolitikaIzdvojenoPromo

Starčević: Sa saborske govornice bilo bi lakše pričati o ličkim problemima, a od drugih nositelja listi nijedan nije Ličanin

KANDIDAT NA LISTI BROJ 4.

U zadnjem smo tjednu predizborne kampanje kojeg mnogi nazivaju najokrutnijim tjednom u kojem na površinu ispliva najviše skandala, ali i u kojem čujemo najviše obećanja.

Pa ipak, od sve te političke buke, Lika se ne spominje nigdje ili tek u nekoliko kratkih obećanja koja će već 6. srpnja vjerojatno postati davno zaboravljene riječi. Velike stranke se nadaju da su Ličani opet prešutno pristali na dobro poznati scenarij.

U našoj 9. izbornoj jedinici nalazi se čak 17 lista, odnosno 238 kandidata između kojih građani Like mogu birati, a vrlo je teško pronaći tu jednu osobu koja bi zbog onoga što je učinila i što želi učiniti zaslužila vrijedan glas.

Jedan od kandidata za Sabor i jedini lički kandidat koji je zasjeo na prvo mjesto izborne liste Karlo Starčević, na ovu temu ima mnogo toga za reći. Razočaran malenim utjecajem Like na nacionalnoj razini što kroz gradonačelničku funkciju, što kroz poduzetnički put, odlučio je postati lički glas u Saboru. Ali kako kaže ne samo glas na papiru, već glasan, iskren i ustrajan glas čovjeka koji u Lici živi i stvara i koji sve probleme ličkog čovjeka zna iz prve ruke.

“Od nositelja listi u devetoj izbornoj jedinici nitko – ma ni jedan nije Ličan. Šibenčani, Zadrani ili netko iz Dalmatinske zagore borit će se za svoj Šibenik ili Zadar, a tko će se boriti za Liku?” – pita se Starčević. 

Baš zbog toga želi da za njih čuju i u centru Zagreba.

“Sa saborske govornice bilo bi lakše komunicirati ličke probleme, nadam se da će Ličani taj stav podržati jer u zadnje četiri godine nije bilo apsolutno nikoga tko bi zastupao naš glas u Saboru. Koliko god mi možda smatrali da to nije bitno, pa i žmirili na takvu političku nemoć, ja vas uvjeravam da je lički glas u Saboru izuzetno važan. Kada vidimo kako danas Lika stoji u odnosu na druge regije i koliko se o njoj priča jasno nam je da nije bilo nikog tko bi stao iza govornice u Zagrebu i zatražio sve ono što nas je nepravedno mimoišlo. Zato Lika treba zastupnika koji će moći na svakoj sjednici ustati i reći – Gospodo gdje je u tome svemu Lika i Ličani! Mi ne pristajemo na mrvice koje dajete!”

Hoće li Ličani prepoznati baš Starčevića kao osobu kojoj će dati svoj glas ostaje vidjeti u nedjelju kada će se još jednom formirati Sabor koji će odluke donositi naredne četiri godine. S ličanima ili još jednom bez njih, odlučit će birači.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close