LokalnaPolitika

Starčević poručio “lopovima” koji su devastirali Liku: U nedjelju ćemo im reći “mi upravljamo Županijom, a ne vi”

Nositelj kandidacijske liste HSP-a i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević na središnjem predizbornom skupu u Gospiću održanom u četvrtak u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Gospiću, predstavio je kandidate sa svoje liste i uputio oštre kritike na račun političara koji su u proteklih dvadeset godina devastirali, iselili i opustošili Liku, ali i na račun svojih dojučerašnjih koalicijskih partnera iz Bure promjena.


Pozdravljajući okupljene u dvorani Pučkog otvorenog učilišta, posebno mlade, Starčević je istaknuo kako njihova brojnost govori da se ne boje ni “najokorjelijih lopova u ovoj državi”, te da će “red koji su uveli u Gradu Gospiću uvesti u Županiji ali i u Hrvatskoj”.

Izrazivši želju da se već u ponedjeljak željno očekivani “sigurnost i red iz Gospića proširi na cijelu Županiju” Starčević je posebno istaknuo kako je ponosan na “mlade koji su se priključili i žele dati zamah promjenama u Županiji”, te da je “na starijima da daju sve od sebe da im osiguraju bolji život i ostanak na ovim prostorima”.

“Što nam vrijede ove ljepote ako nema naše mladosti, ako je naša Lika jedina zemlja pustinja u Europi koju su opustjeli lopovi, kriminalci i neradnici”, rekao je Starčević pozdravivši posebno predstavnike Nezavisne liste mladih koja mu je dala podršku. Govoreći o krivcima za opustjelu Liku rekao je kako oni, govoreći o programima i planovima, “imaju samo prostorne planove gradova općina i županija u kojima se zbraja novac za njihove lopovske džepove”.

“U nedjelju ćemo im reći mi upravljamo Županijom, a ne vi”, istaknuo je Starčević koji se oštrim riječima obrušio na svoje dojučerašnje koalicijske partnere iz Bure promjena, čiji je bio nositelj liste na prošlim izborima. “Čudim se da još uvijek u Županiji ima onih koji govore o nekakvoj Buri promjena. Gdje je ta bura, koliko mi je poznato ja sam bio nositelj liste Bure promjena, ali njih danas nema. Oni se srame svoga imena jer su listu registrirali u Županijskom izbornom povjerenstvu pod svojim imenom, a deklariraju je kao Bura promjena. Jadno, neće daleko, vjerujem da je ovo njihov zadnji pokušaj duhovne i devastacije naše Županije”, rekao je Starčević poručivši kako nakon što je pokazao da uspješno upravljati Gospićem sada HSP sada želi preuzeti dogovornost i za Županiju” te da “za sve izazove ima dovoljno znanja”.

“Vladajući nisu podijelili zbog programa nego zbog novca, i to novca iz Nacionalnog parka Plitvička jezera odakle je “više desetina milijuna kuna godišnje odlazilo u privatne džepove”, rekao je Starčević dodajući kako su sa štetnim ugovorima na razini gradova i općina ti ljudi su samo u nekoliko godina stekli bogatstvo kakvo njihovi preci nisu mogli ni sanjati. Oni imaju samo jednu stranku,stranku koja se zove novac, a na drugoj strani smo mi ovdje. Došli smo bez straha i ne pristajemo na takav njihov obrazac ponašanja”, rekao je Starčević.

Govoreći o problemu iseljavanja prozvao je “šačicu nazovi političara” koji su uzurpirali sva prava i tjeraju nas ostale iz našeg zavičaja i domovine”. “Žele zavladati ovim prostorima i da im mi ne smetamo, a mi im poručujemo ‘ovo je naša Lika ovo je naša Hrvatska mi smo se borili za nju, odlazite, a mi ćemo ostati na svojim ognjištima i vratit ćemo one koji su otišli”, naglasio je Starčević popraćen burnim pljeskom.

Naglasio je kako mu je u posljednjih šest godina problem iseljavanja “preokupacija i opsesija” te da danas strahuje kako “više nema tko otići iz Like”. “Strah me da nećemo imati snage i da se nećemo izvući iz ovoga ponora u koji su nas doveli takozvani domoljubi”, rekao je Starčević dodajući da krivca “ne treba tražiti ni u Zagrebu ni bilo gdje drugdje nego ovdje u Gospiću i Ličko-senjskoj županiji”. Glavni uzroci su “nesposobni političari, podobnost, partijske iskaznice i kult nerada” i danas nam je potrebna sloga i zajedništvo, građanska hrabrost da napravimo potreban iskorak u vrijeme kada su nas mimo naše volje nespremne uveli u zajednicu Europske unije u novo ropstvo”, rekao je Starčević dodajući kako će od Vlade tražiti osnivanje fonda za nerazvijene koji će se isključivo baviti proizvodnjom i demografskim procesima.

“Nema više čekanja boljih vremena jer nećemo ih dočekati, umorni smo od promjena i promašenih obećanja, tražimo poštenje i sposobnost, a to nemaju oni zbog kojih se okupio ovaj tim i narod ovdje”, rekao je Starčević naglasivši kako niti jedna druga lista nema kandidate “koji odišu čestitošću, moralnim i socijalnim vrlinama, državotvornošću i stručnošću” kao što su kandidati HSP-a.

Nezavisna kandidatkinja na HSP-ovoj listi, doktorica Mirjana Vrkljan Radošević također “pozdravila je one koji nisu tu ali koji joj šalju svakodnevno poruke podrške, ali ne žele se javno izlagati jer još uvijek se boje za svoj posao i svoje obitelji”. “Nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti to iskorijeniti i da će ovaj grad i ova županija zaboraviti što je strah”, rekla je i uputila poseban pozdrav svima mladim kandidatima na listi koji su skupili hrabrost i izgubili taj strah”. “U njima možete vidjeti poštene ljude koji žele dobru budućnost našoj županiji i koji su stvarno ušli u ovu priču pošteno”, dodala je.

Osvrnuvši se na rezultate ankete koju je proveo portal LikaClub Vrkljan Radošević rekla je kako je čitajući razne medije i razne ankete vidjela da je proglašena najvećim iznenađenjem ovih izbora. “Oni koji me poznaju znaju da sam ja da od kad sam živa da sam borac za pravdu i da sam u gradu u županiji uvijek sudjelovala u svim mogućim raznim akcijama koje sam prepoznala kao akcije koje bi mogle poboljšati život u našem grad i u našoj županiji. Zato mislim da ovo nije ulazak u politiku nego je ovo borba za život, život nas starijih, a prije svega borba za život naše djece. Gradonačelnik je rekao da moram prihvatiti odgovornost i ja sam to prihvatila i zato sam na ovoj listi”, rekla je doktorica Vrkljan Radošević

Istaknula je kako ne želi “da naša djeca odlaze u Irsku i Njemačku, a odlaze svaki dan”. “Dosta mi je svakodnevno gledati raznolike kriminalce oko nas, nepotizam, bahatosti onih koji sjede u stolicama koje mi plaćamo i koji bi trebali raditi za naše živote i našu budućnost. To je pravi razlog odlaska naših ljudi! Ja kao liječnica mogu reći da liječnici masovno odlaze, ne zbog plaća nego zbog toga što im je dosta gledati neorganiziranost i kriminal u svakom segmentu ovoga društva”, naglasila je navevši kao primjer slučaj vatrogasca Lučića koji je riskirao svoj život na svom poslu, a već se 10 godina bori za svoja prava”. “To nam pokazuje to da u ovoj državi ako pošteno radiš i ako se boriš nikoga nije briga”, istaknula je.

Govoreći o suradnji s gradonačelnikom Starčeviće, Mirjana Vrkljan Radošević istaknula je kako su iz njihovih razgovora izašle “dobre stvari kao što su pojeftinjenje dječjeg vrtića, povećanje broja grupa u vrtiću, povećanje rodiljnih naknada za 100 posto itd”.

“Otkrila sam u njemu čovjeka koji sluša narod i njihove sugestije i kako onda ne stati uz takvoga čovjeka”, naglasila je dodajući kako je gospodin Starčević jedini gradonačelnik koji se je odrekao službenog auta, benzina, mobitela…, a svoju plaću daje za stipendije studentima kako bi ostali u Gospiću i u Lici.

Pozvala je okupljene da ne dopuste da pojedinci sramote Liku radi vlastitih fotelja te da se “o Lici i Gospiću onda piše kao o nekim zaostalim, zadrtim i nekulturnim ljudima koji ne znaju misliti svojom glavom”. “Nemojte dopustiti da se manipulira vašim glasom i vašim životom jer vaš glas za mene, za Karla, za listu broj 5 nije glas samo za HSP, to je glas za budućnost i glas za vašu djecu”, rekla je Vrkljan Radošević zaključivši kako je gradonačelnik pokazao da se politika može voditi pošteno te da isto tako može voditi i Županiju.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close