Ličko-senjska županijaPolitika

STARČEVIĆ ZA NACIONAL: “Milinović se pobunio jer više ne može pratiti tijek novca na Plitvičkim jezerima”

U velikom intervjuu koji je ovih dana dao za Nacional, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević odgovarao je na pitanja o mnogim aktualnim temama, pa tako i o situaciji na Plitvičkim jezerima.


Jedno od pitanja koje je Starčeviću bilo postavljeno jest podupire li župana Ličko-senjske županije Darka Milinovića koji je podnio ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije HDZ-a nakon što je ministar Čorić novim ravnateljem Nacionalnog parka imenovao Tomislava Kovačevića.

Milinović se nije pobunio zbog imenovanja novog ravnatelja Plitvica, iako je Kovačević član HDZ-a, nego zato što je bio najveći gubitnik svibanjskih lokalnih izbora prošle godine. Na tim izborima izgubio je tri grada od četiri u županiji, kao i najveću općinu Plitvička jezera, pa sad traga za načinom kako bi koliko-toliko sačuvao kontrolu nad dijelom prihoda Like. Gubitkom izbora izgubio je i kontrolu nad proračunom vrijednim više od 240 milijuna kuna.Tako mu je ostao samo Nacionalni park Plitvička jezera, gdje bi eventualno mogao kontrolirati tijek novca nametanjem sebi lojalnog kandidata za ravnatelja Nacionalnog parka kao što je dosad i činio. U Nacionalnom parku godišnje nestane oko 10-15 posto prihoda, ništa se ne obnavlja, ne gradi se infrastruktura. Tko vodi kontrolu o tom ličkom biseru?Tko tu prati tijekove novca? Tko je tu osuđen za tolike pronevjere? Nitko, rekao je gradonačelnik Starčević za Nacional.

Gradonačelnik je u razgovoru istaknuo da se najmanje 20 posto ulaznica na Plitvičkim jezerima tiskalo na crno te da su u to bili uključeni ljudi iz upravnih vijeća koji su kontrolirali tijek novca, a da su zadnjeg dobrog ravnatelja Anđelka Novosela smijenili zato što je bio pošten čovjek koji je polako ulazio u tijek poslovnih manipulacija.

Sumnja se da je taj novac najvećim dijelom završavao u privatnim džepovima, a djelomično i u stranačkim blagajnama, ali to bi trebao biti posao istražnih službi i DORH-a. Jedan od bivših ravnatelja Borislav Perica točno je opisao kako je novac zamračivan i uputio kaznene prijave i u Gospić i DORH-u u Zagreb, ali tim povodom nitko ništa nije poduzeo. Tako je dugogodišnji kriminal na Plitvicama praktički postao legaliziran, rekao je gradonačelnik Starčević za Nacional.

Na pitanje Nacionala je li župan Milinović znao za pronevjere na Plitvicama, gradonačelnik Starčević je odgovorio:

Ne želim nikoga optuživati, ali ako su u upravnom vijeću nacionalnog parka bili njegovi ljudi, a jedno vrijeme u Upravnom vijeću bio je i on, morao je to znati. Napokon, sve te materijale uredno je zaprimio DORH, a čini se da oni svoj posao nisu odradili. Mislim da je to danas slučaj s kojim bi se trebalo ppozabaviti i Ministarstvo pravosuđa, kao i policija, što bi trebao preuzeti izravno ministar Davor Božinović, rekao je gradonačelnik Starčević.

Cijeli razgovor objavljen je u tiskanom izdanju Nacionala.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close