NacionalnaPolitika

Starčević iz HSP-a: Još nema dogovora sa Škorom, mi nismo zatvorili vrata nigdje i nikome

Medijski natpisi prošlih tjedana i dalje pokušavaju doći do rješenja ličke križaljke za Sabor, ali to još nije rezultatiralo točnim informacijama osim onih koje nagađaju. U ponedjeljak su procurile informacije o četiri kandidata HDZ-a s područja Ličko-senjske županije, a svakako se još čeka i SDP, Domovinski pokret, i HSP.

Slijedom raznih informacija i dezinformacija, jutros smo direktno kontaktirali predsjednika HSP-a kako bi provjerili ide li zaista s Domovinskim pokretom Miroslava Škore na parlamentarne izbore ili ne.

Starčević je jasan. “HSP, Neovisni za Hrvatsku i Generacija obnove su se dogovorili da zajednički idu na izbore. Ako se još bude razgovaralo s Domovinskim pokretom, onda ćemo vidjeti kakva je situacija i da li nas status dogovora zadovoljava ili ne. Imali smo najbolju volju i želju surađivati, ali ako nam se ne pruži prigoda ne možemo. Tijekom sljedećih tjedan dana će se odlučiti da li mi doista idemo samostalno, ili ćemo ići sa Domovinskim pokretom, ili će nam se još netko pridružiti u Republici Hrvatskoj. Mi nismo zatvorili vrata nigdje i nikome.”

Na jučerašnje natpise da je sa Škorom sve dogovoreno, on opovrgava.

“Sve dosadašnje priče su proizvoljne i izmišljene, u najmanju ruku ništa nije proizišlo od HSP-a a isto tako vjerujem i od ostalih. Čudno mi je da drugi znaju bolje od nas koji smo izravni sudionici” – kaže predsjednik HSP-a Starčević.

Na direktno pitanje jesu li razgovarali sa Škorom, kratko zaključuje:

Sa Škorom smo razgovarali, odvojeno i Bruna Esih i HSP, ali ništa još nije konkretizirano.

Hoće li lički poduzetnik i pivar, a ujedno i gradonačelnik Gospića, ići na listu Domovinskog pokreta u devetoj izbornoj jedinici ili neće, ostaje za vidjeti u nadolazećih tjedan dana.

 


 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close