VijestiLifestyle

Stanje u cestovnom prometu tijekom proteklog vikenda: 16 prometnih nesreća

NAJVEĆA KONCENTRACIJA ALKOHOLA U NOVALJI

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je šesnaest prometnih nesreća


Dvije prometne nesreće su s dvije teško ozlijeđene osobe a dogodile su se na području Karlobaga i Korenice, a jedna prometna nesreća je s dvije lakše ozlijeđene osobe, a dogodila se na području Novalje.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (4), Otočca (5), Senja (2) i Novalje (2).

Izdvajamo prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama, a dogodile su se:

  • u subotu, 3. lipnja oko 13,36 sati u Korenici kada je 24-godišnji hrvatski državljanin upravljao motociklom zagrebačke registracijske oznake iz smjera Plitvičkih Jezera u smjeru Korenice i uslijed neprilagođene brzine kretanja udario u stražnji dio osobnog automobila talijanske nacionalne oznake s kojim je upravljala 43-godišnja talijanska državljanka, dok je 24- godišnjak teško ozlijeđen.
  • u nedjelju, 4. lipnja oko 17,15 sati na dionici državne ceste broj 8 u Karlobagu kada je 33-godišnji njemački državljanin upravljao motociklom njemačke nacionalne oznake, iz smjera Zadra u smjeru Karlobaga i uslijed neprilagođene brzine kretanja u oštrom lijevom zavoju udario u betonski rubnjak. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

Tijekom proteklog vikenda provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom razdoblju utvrđeno je 38 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 4. lipnja na području Novalje kod 31-godišnjeg hrvatskog državljanina (1,15 g/kg).


 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PU Ličko-senjska

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close