Turizam

Staničić: Stanje u turizmu se popravlja, ali sve će ovisiti o rezultatima u špici sezone

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić gostovao je na jučerašnjoj online konferenciji HGK „Putničke agencije i korona virus: jučer, danas, sutra?“ koju je moderirao predsjednik Udruženja putničkih agencija HGK Boris Žgomba, a zajedno s direktorom Staničićem u panel raspravi sudjelovao je pomoćnik ministra turizma i član Stožera civilne zaštite Robert Pende.


Osim o utjecaju korona virusa na poslovanje putničkih agencija, razgovaralo se o nizu aktualnih tema koje muče turističke djelatnike.

Hrvatska se, unatoč pandemiji, zbog odlične epidemiološke situacije na međunarodnom tržištu dodatno pozicionirala kao sigurna i poželjna turistička destinacija“, istaknuo je direktor Staničić dodavši kako se Hrvatska zadnjih godina pozicionirala i kao aviodestinacija, što je sada posebice važno kada se svojom ponudom, sigurnošću, ali i prometnom dostupnošću moramo izboriti za svoj udio na turističkom tržištu tako da je najviše avio letova najavljeno za drugu polovinu lipnja i početak srpnja za zračne luke Split i Dubrovnik te Zadar, Pulu, Zagreb i Rijeku.

Na konferenciji je zaključeno kako je trenutna situacija u turizmu puno bolja nego prije dva tjedna. Istaknuto je kako se u Hrvatskoj trenutno odmara više od 40 tisuća gostiju, od čega 12 tisuća domaćih, a osim toga imamo 90 tisuća prijava stranaca koji tek žele doći. Ako se povoljna epidemiološka situacija nastavi, Hrvatska bi mogla ostvariti i bolje rezultate nego što se procjenjuje, a o turističkom prometu u ključnom ljetnom dijelu sezone će ovisiti hoće li i kakve mjere trebati za očuvanje radnih mjesta i oporavak turizma.

Konferenciju je pratilo više od 400 prijavljenih, a tijekom same konferencije zaprimljeno je više od stotinu pitanja. Zaključno su se svi složili kako svi zajedno moraju biti odgovorni i dobro komunicirati i biti koordinirani i unutar cijelog sektora turizma i šire.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close