Film i TVScena

“Stani na put”: Film o počecima regionalne hip-hop scene

U proljeće 2014. godine reperi iz regije sastali su se kako bi obilježili više od 20 godina domaćeg hip-hopa te ispričali svoju priču. “Stani na put” film je o počecima regionalne hip-hop scene, uz koji je snimljena i istoimena pjesma.


Hip-hop je način života“, ovim motom se vode baš svi obožavatelji hip-hop kulture. Na prostorima bivše Jugoslavije elementi hip-hopa zaživjeli su sredinom ’80-ih godina prošlog stoljeća, dok se na prve albume domaćih izvođača čekalo više od desetljeća. Međutim, kada se hip-hop scena etablirala, imala je što ponuditi.

U dokumentarcu, snimljenom u produkciji Red Bull Media House i MTV Adria, predstavljeni su pioniri i nosioci rep scene Balkana dok se vraćaju u prošlost i prisjećaju dragocjenih trenutaka.

Gru, General Woo, Bizzo, Baby Dooks, Remi, Shot, Koolade, Reksona,Marčelo, Edo Maajka, Frenkie, Kontra, Ikac, Struka, Shorty i Oneya, radijski voditelji i DJ-evi Slavin Balen, Phat Phillie, Frx , Soul i Munja uz muzičkog urednika Miška Bilbiju, opisuju svoj prvi dodir s hip-hop kulturom, prvi put kada su uzeli mikrofon u ruke i bacili rime, izborili se za prvi album i stvorili neraskidivu vezu sa svojom publikom.

Osim priče o nastanku pokreta, film prati i proces stvaranja zajedničke pjesme repera iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, koja obilježava 20 godina postojanja domaćeg repa. Od travnja do lipnja 2014. godine u Beogradu i Zagrebu, pod vodstvom DJ Phat Phillieja, okupili su se Reksona, General Woo, Gru, Marčelo, Frenkie, Remi, Baby Dooks i Kontra i na Kooladeov beat snimili pjesmu u legendarnom Morris studiju u Zagrebu. Tako je nastala pjesma “Stani na put”

“Stanu na put” film o počecima regionalne hip-hop scene, možete pogledati 10. studenog od 21 sat na www.redbull.hr i MTV.


Tekst: muzika.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close