Scena

Stairway to Heaven ipak nije plagijat

Nakon nekoliko mjeseci suđenja pokazalo se da rock klasik Led Zeppelina Stairway to Heaven ipak nije plagijat. Presudu u korist poznatog benda donijela je jučer porota na jednom losandželeskom sudu i time Roberta Planta i Jimmyja Pagea oslobila optužbi, a samim time i goleme naknade koju bi dečki u slučaju drugačijeg ishoda trebali platiti tužitelju.


A dvojcu iz Zeppelina sudilo se zbog toga što su optuženi da su od grupe Spirit ukrali uvodnu sekvencu njihove pjesme Taurus. Zanimljivo je da je poruta osobađajuću odluku donijela unutar svega nekoliko sati.
Porotnici su, naime, zaključili da su slični dijelovi pjesama glazbeni elementi koji se u zapadnjačkoj glazbi koriste već stoljećima te kako stoga tužba protiv Planta i Pagea bila neosnovana. Svjedoci kažu da su legendarni rokeri na presudu reagirali potpuno hladno.

Spasili su se zahvaljujući starim zakonima

Tužbu protiv poznatih rokera podnio je, inače, Michael Skidmore, nasljednik pokojnog Randyja Wolfea (poznatog i kao Randy California), skladatelja pjesme Taurus. Tvrdi da je Page dijelove pjesme Stairway to Heaven od grupe Spirit ukrao kad su te dvije grupe bile na zajedničkoj turneji od 1968. do 1969. godine.

Pročitajte više na telegram

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: youtube.com mojo4music

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close