LifestyleIzdvojeno

Stabilizacija vremena je donijela niske oblake, maglu i sumaglicu

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Stabilizacija vremena donijela je smirivanje atmosfere, ali to u ovom hladnom dijelu godine znači i niske oblake, maglu i sumaglicu.


Četvrtak

Magla i niski oblaci jutros su česta, a bit će i dugotrajnija pojava nego jučer. Magla i sumaglice moguće su čak i ponegdje duž Jadrana, osobito uz zapadnu obalu Istre te prema otvorenome moru oko srednje-dalmatinskih otoka. U nižim će predjelima unutrašnjosti jutro opet biti hladno, hladnije nego u gorju, što su i odlike temperaturne inverzije.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima u nastavku dana izdizanje magle pa će biti barem djelomice sunčano, no niska naoblaka lokalno se po kotlinama ili uz rijeke može dulje zadržati. Izostat će značajniji vjetar, a gdje se ugleda barem malo sunca temperatura će biti između 10 i 12 °C.

Na istoku vrlo slično. Više sunčanog vremena, ali će i ovdje vrijeme izdizanja magle uvelike će utjecati na temperature. Najviša oko 10 °C, no gdje se magla dulje zadrži, prvenstveno u Posavini, ostaje prohladno.

U Dalmaciji pretežno ili djelomice sunčano, ugodno, tek ponegdje nakratko uz slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Nešto će više oblaka biti na krajnjem jugu, a navečer moguće i u obliku magle.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano, tek po kotlinama može biti zaostalih niskih oblaka kao i prema otvorenome moru nošenih slabim do umjerenim sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura uz obalu oko 18-19 °C, a osjetno će zatopliti u višem gorju, bit će i do 15 °C.

Idućih dana na kopnu

Do petka, čak subote razmjerno stabilno, no često i maglovito, ali u danima vikenda se ne može računati na sasvim suho vrijeme. Malo kiše se uglavnom očekuje u gorju, ali sporadično u obliku slabe rosulje i u zapadnim područjima. Ostaje i prilično svježe, tek će jutra biti malo manje hladna, a u novom tjednu kad zapuše sjeverac i manje maglovita.

Idućih dana na moru

Na Jadranu od petka postupno sve promjenjivije, ali će kiša izglednija i češća biti za vikend uz umjereno jugo, no čini se bez onih obilnih količina. U novom tjednu tmurnije oblake će rastjerati bura, ali bez prave stabilizacije.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close