DogađanjaVijesti

Srpska TV Zagreb – tko su oni i što žele

Index.hr kontaktirao je Srpsku TV Zagreb.


“Ovo je digitalni medijski projekt čiji je cilj stvaranje prvog srpskog medijskog kanala u Zagrebu, Hrvatska. Također, u naredne 2 godine planiramo postati manjinski televizijski kanal na kablovskoj televiziji u Zagrebu, Hrvatskoj i regiji”, navodi se u e-mailu koji je autor projekta Ilija Čalina poslao medijima.

“Naglo je sve skupa krenulo: radi se o YouTube kanalu koji pokrećemo od prosinca. Imat ćemo dvije emisije. Jedna je ’50 Stars‘. Ona će se baviti temama članstva u Europskoj uniji i NATO-u. Cilj nam je sunarodnjacima u Srbiji približili ove organizacije.

Druga emisija je ‘Agape‘. Nju smo osmislili da bude nešto ležernijeg karaktera i obrađivat će teme ljubavi, identiteta, LGBTQ+ zajednice”, pojasnio je za Index Čalina.

Dodaje da im nije cilj provocirati. “Mi otvaramo televiziju u Zagrebu zato što mislimo da u neovisnoj Hrvatskoj ima prostora za nezavisno novinarstvo. Tako da se iz Hrvatske želimo baviti temom režima u Srbiji, možda Bosni i Hercegovini. Sve ćemo to još uskladiti”, kazao je.

Dodaje da je “njihov target biti normalan medij”. “Imamo mladu ekipu, želimo da ove dvije emisije uspiju, radimo moderan medij koji ima prefiks srpski jer nam je cilj dati podršku opoziciji u Srbiji”, napominje.

“Rođen sam u Lici, otišao sam poslije za Novi Sad, tu sam doktorirao ekonomiju, pa sam se preselio u London gdje živim zadnjih 12 godina. Zadnjih pet godina se bavim digitalnim marketingom. Sad sam u Zagrebu i želim živjeti u Hrvatskoj, promovirati dobar projekt koji nikoga ne provocira”, zaključio je Čalina za Index.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: index.hr | Foto: Youtube screenshot

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close