Tech

Od srpnja će se moći registrirati domene s kvačicama

Od 4. srpnja CARNet će omogućiti registraciju domena sastavljenih od jednog ili dva alfanumerička znaka, kao i domena s dijakritičkim znakovima. CARNet navodi kako će se domene, kao i do sada, registrirati po “načelu vremenskog prvenstva” i bez davanja prednosti bilo kojoj fizičkoj ili pravnoj osobi


Domene s dijakritičkim znakovima (č, ć, ž, đ, š) bit će moguće registrirati kao besplatne ili naplatne – ovisno o zadovoljavanju uvjetima iz Pravilnika i željama korisnika. I dok je dobar dio registracijskih parametara već poznat, tu je još jedna novost.

Od 1. rujna ove godine bit će moguća i promjena korisnika kod naplatnih domena. “Poseban naglasak stavljen je na e-mail adresu korisnika putem koje se upravlja domenom pa je moguće izvršiti i nepovratne akcije. Korisnika domene smatra se odgovornim za točnost navedene e-mail adrese i sve aktivnosti napravljene putem te adrese smatraju se valjanima”, stoji u priopćenju.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close